Waarom bestaat Amsterdam Bereikbaar?

Steeds meer toeristen, een stijgend aantal forenzen, grootschalige evenementen: Amsterdam wordt alsmaar drukker. En dan zijn er ook nog veel grote en kleine infraprojecten. Amsterdam Bereikbaar helpt om de hinder van deze werkzaamheden te verminderen, zodat de regio bereikbaar blijft.

Minder ruimte, meer verkeer

Om de stad goed bereikbaar te houden, staan er veel infraprojecten op de planning. Zowel aan de weg als aan het spoor. Dit is hard nodig, maar deze werkzaamheden zorgen op hun beurt voor (tijdelijke) overlast en verminderde bereikbaarheid. Wegversperringen, omleidingen, minder treinverkeer: het veroorzaakt oponthoud, terwijl er juist steeds meer mensen op pad zijn.

Bereikbaarheid vergroten

Infrabeheerders proberen bij elk project de hinder te beperken, en omwonenden en reizigers goed te informeren. Toch is dat niet altijd genoeg. Vooral in gebieden waar meerdere projecten tegelijk plaatsvinden, kan grote verkeershinder ontstaan. Hier biedt Amsterdam Bereikbaar een helpende hand. Doordat we projecten via ons interactieplatform bij elkaar brengen, maken we het mogelijk om planningen beter op elkaar af te stemmen, gezamenlijk mobiliteitsmaatregelen te nemen en extra communicatie in te zetten.

Reiziger centraal

Amsterdam Bereikbaar doet dit voor reizigers. Hoe kom je zo soepel mogelijk van A naar B, terwijl er in de buurt van alles op de schop gaat? En wat nou als je door Amsterdam wil reizen terwijl er een groot evenement gaande is? Kun je met de auto, of pak je beter de fiets? Wij helpen om overlast onderweg zo klein mogelijk te houden en bieden reisalternatieven via onze partners en bestaande tools.

Groep fietsers

Samen werken aan bereikbaarheid

Amsterdam Bereikbaar brengt professionals bij elkaar voor één gemeenschappelijk doel: de bereikbaarheid van de regio tijdens werkzaamheden optimaal houden. We koppelen en ondersteunen infrabeheerders en vervoerders als infraprojecten op dezelfde plek in dezelfde periode plaatsvinden.