Voor reizigers, door professionals

Amsterdam Bereikbaar is een platform voor partijen die zich inzetten voor de bereikbaarheid van de regio. Denk aan infrabeheerders, mobiliteitsprofessionals en vervoerders, maar ook aan alle infraprojecten die in en rond Amsterdam op de planning staan. Door deze organisaties met elkaar te verbinden en samenwerking makkelijker te maken, werken we met elkaar aan één doel: zorgen dat reizigers zo min mogelijk hinder ervaren van werkzaamheden aan weg en spoor.

Slim samenwerken

Wat goed gaat, moet je niet veranderen. Daarom bemoeien we ons niet met de organisatie van projecten. Wel bieden we via ons interactieplatform extra hulp als projecten tegelijkertijd in hetzelfde gebied plaatsvinden. Door ze in clusters met elkaar te verbinden en planningen, mobiliteitsmaatregelen en communicatie op elkaar af te stemmen, houden we de regio beter bereikbaar.

Ongehinderd op pad

Uiteindelijk draait alles om de reizigers. Zij moeten zo min mogelijk hinder ervaren als ze in, door of rond Amsterdam reizen. Het maakt niet uit hoe: met de auto, fiets of het OV. Als infraprojecten samen extra overlast veroorzaken, biedt Amsterdam Bereikbaar hen ondersteuning. Op termijn geven we reizigers ook zelf informatie over de belangrijkste verkeershinder. Daarnaast werken we samen met Breikers, zodat werkgevers medewerkers kunnen adviseren anders te reizen. Of thuis te werken. Zo houden we de regio voor iedereen goed bereikbaar.

Vrouw zittend in Vondelpark

Dit hebben we al gedaan

Het fundament van Amsterdam Bereikbaar is gelegd: het samenwerkingsverband is een feit. De organisatie staat, de clusters zijn gevormd en we hebben samenwerkingsafspraken gemaakt met Breikers. De volgende fase komt in zicht: stakeholders en reizigers betrekken.