Werk aan de rails tussen Amsterdam Amstel en Bijlmer ArenA

Van dinsdag 14 tot donderdag 30 juli 2020

Belangrijk om te weten

 •  Geen treinen tussen Bijlmer ArenA en Amsterdam Centraal
 •  Geen metro 53 en 54 tussen Van der Madeweg en Amsterdam Amstel
 •  Tot 20:00 rijdt er een pendelmetro tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Amstel
 •  Mogelijk meer drukte op omliggende autowegen

Hoe kan ik reizen? voor werkgevers

Visualisatie van de werkzaamheden tussen bijlmer en muiderpoort

Strakke planning, minder overlast

Reis je van 14 tot 30 juli op het traject tussen Amsterdam Amstel en Bijlmer ArenA? Dan kan het zijn dat je moet omreizen of overstappen. Er vinden namelijk verschillende werkzaamheden plaats aan het trein- en metrospoor. We voeren deze projecten tegelijkertijd uit, zodat je zo kort mogelijk overlast hebt. Bovendien kunnen de treinen en metro’s zo sneller weer rijden zoals je gewend bent. Klik hier voor de video.

Deelprojecten: Onderdoorgang Amstelstroomlaan | Nieuwe stationstrap en wissels bij Amsterdam Muiderpoort | Vervanging metrospoor

waarom we het zo aanpakken

Animatie werk aan de rails

 

Hoe kun je reizen? Bekijk de alternatieven

Reis je in deze periode met de trein of metro tussen Amsterdam Amstel en Bijlmer ArenA? Houd dan rekening met aangepaste routes.

Trein

 Aangepaste routes NS

Tussen Station Amsterdam Bijlmer ArenA en Amsterdam Centraal rijden van 14 tot 30 juli geen treinen. Afhankelijk van je traject en tijdstip van reizen kun je te maken krijgen met omreizen, vervangend metrovervoer en/of vervangende bussen. Kijk op de website van NS voor meer informatie.

Zie voor de aangepaste routes de reizigersapp en de website van NS.

Metro

 GVB zet bussen in

De spoorwerkzaamheden hebben ook impact op metro 53 en 54. Tussen Van der Madeweg en Amsterdam Amstel rijden tijdelijk geen metro’s, daarom zet GVB bussen in. Op de website en in de app van GVB vind je actuele reisadviezen.

Deze informatie ook beschikbaar via de kanalen van GVB.

Ov-fiets

 Extra OV-fietsen 

Als extra service kun je voor het alternatief vervoer ook terecht bij de tijdelijk pop-up store met een aanbod van 150 OV-fietsen op station Amsterdam Bijlmer ArenA. Deze is speciaal voor deze periode gerealiseerd door NS, in samenwerking met ProRail en Amsterdam Bereikbaar. Ook op station Amsterdam Amstel worden 70 OV-fietsen bijgeplaatst. Voor het gebruik van de OV-fietsen gelden de reguliere huurvoorwaarden.

Tips

Hoe ga ik hier als werkgever mee om?

Als de spoorwerkzaamheden invloed hebben op de bereikbaarheid van je organisatie, is het belangrijk om je werknemers reisalternatieven te bieden. Heb je hulp nodig om deze te ontwikkelen? Werkgeversnetwerk Breikers brengt de mobiliteitsbehoefte van je organisatie in kaart en geeft gratis advies.

Naar Breikers.nl voor advies op maat

Footer afbeelding

Wil je nog iets weten?

Misschien staat je vraag hiertussen:

Wanneer en waar vindt de 16-daagse buitendienststelling plaats?

De werkzaamheden vinden plaats aan het spoor bij:

 • de Amstelstroomlaan
 • station Amsterdam Amstel
 • station Amsterdam Muiderpoort 

Dit betekent dat er tussen 14 en 30 juli 2020 geen treinverkeer is tussen Bijlmer ArenA en Amsterdam Centraal. Ook rijden er geen metro’s tussen Amsterdam Amstel en Van der Madeweg. 
 

Wat gebeurt er precies tijdens de 16-daagse buitendienststelling?

 • Het spoor tussen het Bajes- en Amstelkwartier krijgt een onderdoorgang bij de Amstelstroomlaan. Zo worden beide buurten beter met elkaar verbonden. 
 • Station Amsterdam Amstel krijgt een nieuwe trap. Die is nodig om het groeiend aantal reizigers aan te kunnen. 
 • Bij Amsterdam Muiderpoort komen nieuwe wissels te liggen. Hierdoor kunnen treinen voortaan sneller keren, zodat er minder vaak verstoringen in de dienstregeling zijn.    
   

Hoeveel reizigers worden door de buitendienststelling geraakt, en wat zijn de alternatieve vervoersopties?

Er zullen ongeveer 145.000 reizigers van de alternatieve vervoerroutes gebruikmaken. De helft daarvan is treinreiziger, de andere helft metroreiziger. We verwachten dat twee derde van de reizigers de Noord/Zuidlijn pakt, en dat één derde de tijdelijke buslijn tussen Van der Madeweg en Amsterdam Amstel gebruikt. Tussen Amsterdam Amstel en Amsterdam Centraal rijdt tot 20.00 uur een pendelmetro. ’s Avonds reis je met een bus tussen deze stations.  
 

Wanneer wordt het vervangend vervoersplan gepresenteerd?

Vanaf het eerste kwartaal van 2020 communiceren we extern over de alternatieve vervoersroutes voor reizigers, bijvoorbeeld via brieven, flyers, de website en social media . Ook vertellen we in een animatie wat er op de verschillende locaties precies gaat gebeuren. In het tweede kwartaal komen de NS en het GVB met concrete informatie over de alternatieve dienstregeling.  
 

Waar kan ik terecht met klachten over overlast?

Met vragen en klachten over de buitendienststelling kun je straks op verschillende plekken terecht. Als het gaat over de dienstregeling, kun je je tot de NS of het GVB richten. Klachten over de bouwwerkzaamheden kun je doorgeven aan de gemeente Amsterdam  (Amstelstroomlaan), ProRail  (spoor Amsterdam Amstel, Amsterdam Muiderpoort) of GVB (metrospoor). 
 

Ga ik extra betalen voor deze alternatieve reismogelijkheden?

Als je gebruikmaakt van vervangend vervoer, blijven de kosten voor je trein- of metrorit in principe hetzelfde.
Let op: het is belangrijk dat je in- en uitcheckt bij de juiste vervoerder. Zo krijg je geen onderbroken reis en betaal je niet twee keer het instaptarief.
Kijk voor meer informatie over de kosten van alternatief vervoer op de website van de vervoerders: NS en GVB. 
 

Andere vraag? Stuur ons een bericht