Cluster Centraal

Gebruik de interactieve kaart en ontdek welke infraprojecten in cluster Centraal uitgevoerd (gaan) worden. Bij sommige projecten kan je doorklikken voor meer informatie over het project en de werkzaamheden.

Belangrijkste projecten cluster Centraal

Ombouw Station Amsterdam Centraal

Amsterdam Centraal wordt omgebouwd. Tijdens dit project worden de spoorlijnen van het station opnieuw ingericht en aangelegd. De werkzaamheden hebben invloed op de dienstregeling richting station Amsterdam Centraal. Veel treinen zullen het station vermijden en in deze periode al keren bij station Amsterdam Sloterdijk of Amstel. De werkzaamheden aan dit project hebben daardoor een link met cluster Oost en cluster West.

Gevolgen voor tunnels en pontjes

Project Ombouw Station Amsterdam Centraal heeft niet alleen gevolgen voor de dienstregeling. De verwachting is dat er grote impact zal zijn op de bereikbaarheid van het station. Dit geldt met name voor de tunnels aan de oostkant en voor de pontjes. Het project is nog niet begonnen, maar staat nu al op de radar van Amsterdam Bereikbaar. Zo zal bijvoorbeeld de Michiel de Ruijtertunnel van oktober 2020 tot en met juni 2021 gerenoveerd worden waardoor deze gedurende 9 maanden elke nacht dicht gaat voor alle verkeer. Klik hier voor meer informatie over de Michiel de Ruijtertunnel.

Eerst Station Amsterdam Sloterdijk

Zoals gezegd zullen veel treinen tijdens de ombouw al keren bij Station Amsterdam Sloterdijk. Daarom worden de werkzaamheden aan dit station eerst afgerond.