Cluster Centraal

Gebruik de interactieve kaart en ontdek welke infraprojecten in cluster Centraal uitgevoerd (gaan) worden. Bij sommige projecten kan je doorklikken voor meer informatie over het project en de werkzaamheden.

Belangrijkste projecten cluster Centraal

Ombouw Station Amsterdam Centraal

Amsterdam Centraal wordt omgebouwd. Tijdens dit project worden de spoorlijnen van het station opnieuw ingericht en aangelegd. De werkzaamheden hebben invloed op de dienstregeling richting station Amsterdam Centraal. Veel treinen zullen het station vermijden en in deze periode al keren bij station Amsterdam Sloterdijk of Amstel. De werkzaamheden aan dit project hebben daardoor een link met cluster Oost en cluster West.

Gevolgen voor tunnels en pontjes

Project Ombouw Station Amsterdam Centraal heeft niet alleen gevolgen voor de dienstregeling. De verwachting is dat er grote impact zal zijn op de bereikbaarheid van het station. Dit geldt met name voor de tunnels aan de oostkant en voor de pontjes. Het project is nog niet begonnen, maar staat nu al op de radar van Amsterdam Bereikbaar. Zo zal bijvoorbeeld de Michiel de Ruijtertunnel van november 2020 tot en met juni 2021 gerenoveerd worden waardoor deze gedurende 9 maanden elke nacht dicht gaat voor alle verkeer.

Uitgelicht: Michiel de Ruijtertunnel

De werkzaamheden aan de Michiel de Ruijtertunnel starten op 30 november. Dan is de tunnel elke nacht gesloten tussen 22.00 en 06.00 uur. De omgeving is reeds op de hoogte, onder meer via een bewonersbrief, film en flyer. Nu zijn ook de weggebruikers aan de beurt, zodat ze tijdig zijn geïnformeerd over de nachtelijke sluitingen van de tunnel. Dit wordt onder andere gedaan door trotters en geotargeting.

Trotters en geotargeting

Door de Michiel de Ruijtertunnel rijden veel niet-Amsterdammers. Om hen tijdig te informeren, worden andere communicatiemiddelen ingezet dan voor wel-Amsterdammers. Zo staan er trotters aan de oostzijde en westzijde van de tunnel. Zo kunnen zij zich alvast voorbereiden. Daarnaast krijgen weggebruikers die gebruikmaken van de Michiel de Ruijtertunnel een online advertentie. Dit is een heel gerichte actie om weggebruikers actief te informeren over de nachtelijke sluitingen van de tunnel. Op basis van de geografische locatie zijn zij geselecteerd en ontvangen de uiting op de smartphone. Daarin wordt aangekondigd dat de tunnel vanaf 30 november elke avond en nacht tussen 22.00 en 06.00 uur dicht gaat. Er zijn ook kleinere advertenties beschikbaar. Mocht je er een ontvangen, stuur dan een berichtje naar tunnels@amsterdam.nl. Leuk om een schermfoto te ontvangen.

Michiel de Ruijtertunnel Trotters                           Michiel de Ruijtertunnel geotargeting

Klik hier voor meer informatie over de Michiel de Ruijtertunnel.

Eerst Station Amsterdam Sloterdijk

Zoals gezegd zullen veel treinen tijdens de ombouw al keren bij Station Amsterdam Sloterdijk. Daarom worden de werkzaamheden aan dit station eerst afgerond.