Cluster Oost

Gebruik de interactieve kaart en ontdek welke infraprojecten in cluster Oost uitgevoerd (gaan) worden. Bij sommige projecten kan je doorklikken voor meer informatie over het project en de werkzaamheden.

Belangrijkste projecten cluster Oost

Piet Heintunnel 

Omdat de Piet Heintunnel moet worden aangepast aan de nieuwe wet tunnelveiligheid, is hij vanaf 1 mei 2019 dicht voor vrachtverkeer. Vrachtwagens worden tot halverwege 2021 officieel omgeleid via Noord (s116) en Diemen-Zuid (s112). Ook daar staan projecten gepland: in Noord aan de A10 en de IJdoornlaan, en bij Diemen aan de aansluiting met de A9. Op deze routes kan er dus af en toe zwaardere verkeershinder zijn.

De renovatie van de Piet Heintunnel is van april 2021 tot en met juni 2022 waardoor de tunnel dan 15 maanden dicht is voor alle verkeer

Meer weten? Klik hier voor de actuele informatie.

Piet Heintunnel

Muiderpoort-Bijlmer

Op het traject Muiderpoort–Bijlmer wordt aan het spoor gewerkt. Hiervoor is een afsluiting van het spoor nodig van 16 dagen. Buiten dat dit invloed heeft op het spoor, heeft dit ook invloed op het onderliggende wegennet.

Drukte vanuit Zuid

Terwijl de Piet Heintunnel wordt gerenoveerd, gaat het werk aan het Station Zuid van Zuidasdok (cluster Amsterdam-Zuid) door. Dat zorgt voor weekenden met extra files op de A10, vooral aan de zuid- en oostkant van Amsterdam. Om hinder te beperken, is het advies aan beide projecten: stem impactvolle fases af. Zo houden we Amsterdam aan de oostflank bereikbaar.

EK voetbal en SAIL

In 2020 is Amsterdam het toneel van twee internationale evenementen: het EK voetbal in juni, en SAIL in augustus. Om alle honderdduizenden bezoekers te kunnen verwerken, moeten openbaar vervoer en de toegangswegen naar metro en trein goed beschikbaar zijn. Dat betekent dat werk aan infrastructuur op kritieke punten waar mogelijk moet wachten.