Milieuzones in Amsterdam

Samen werken we aan een schone lucht

Het verkeer in Amsterdam is een grote vervuiler van de lucht. Als gevolg hiervan leven Nederlanders gemiddeld een jaar korter. Schone lucht is dus van levensbelang. Om de luchtkwaliteit te verbeteren, heeft Amsterdam milieuzones die de meest vervuilende vrachtauto’s, bestelauto’s, taxi’s, autobussen en brom- en snorfietsen uit de stad weren. 

Vanaf 1 maart krijgen sterk vervuilende dieselvoertuigen (met emissieklasse 3 of lager) een boete als zij in de milieuzone rijden binnen de Ring A10. De nieuwe regels zijn ingegaan op 1 november 2020. Tot 1 maart worden overtreders alleen gewaarschuwd.
 

Veranderingen vanaf november 2020

  1. Vanaf november 2020 mogen alleen diesels met emissieklasse 4 en hoger nog binnen de milieuzone rijden. 
  2. De Ring A10 wordt de nieuwe grens van de milieuzone. Met Uitzondering van:
  • De Coen- en Vlothaven en de tegenover gelegen kade in de Mercuriushaven.
  • Het westelijk deel van het havengebied aan de IJ-oever in Amsterdam Noord.
  • De toerit naar de P+R RAI en naar de zuidelijke standbouwersingang bij de RAI.

Verkeer in Amsterdam Milieuzones

Word testrijder!

Wij helpen het Europese project SOCRATES2.0 testrijders te vinden voor een proef met nieuwe en verbeterde navigatiediensten in de regio Amsterdam. We zoeken mensen die ondanks Corona toch de weg op moeten. Als testgebruiker ontvang je pro-actief route-advies bij dreigende files en verbeterde informatie en advies bij milieuzones. Meld je hier aan en en doe gemakkelijk mee via de apps van Flitsmeister, TomTom of Livecrowd Mobility. De proef loopt tot het einde van het jaar. 

Klik hier voor meer informatie.

Wat kan ik doen als werkgever?

Vanaf 2025 mogen alleen uitstootvrije bedrijfsauto's nog binnen de Ring A10 rijden. Het doel is om de luchtkwaliteit in de Amsterdamse binnenstad te verbeteren. Schaf je binnenkort een nieuwe bedrijfsauto aan? Lees op Zo werk het in de stadslogistiek welke keuzes je als ondernemer hebt en van welke regelingen je gebruik kunt maken.

Zowerkthetindestadslogistiek

Waar zijn milieuzones in Amsterdam?

We hebben de milieuzones hieronder voor je in kaart gebracht. Je kunt dus per voertuig snel zien waar de milieuzones zijn.

Doe de kentekencheck

Twijfel je of je met jouw voertuig vanaf 1 november 2020 in de milieuzones in Amsterdam mag komen? Doe dan de kentekencheck

Meer weten? Actuele informatie over de milieuzones vind je op de website van de Gemeente Amsterdam en https://www.milieuzones.nl/ 

Test de navigatiedienst voor vrachtwagens

Rijd je regelmatig met je vrachtwagen in of door de Amsterdamse regio? Help dan mee om de navigatiedienst optimaal te laten werken. Meld je aan als testrijder via   www.socrates2.org/amsterdam.