18-21 mei: nachtafsluitingen Zeeburgertunnel (A10)

Rijkswaterstaat voert drie nachten onderhoudswerkzaamheden uit in de Zeeburgertunnel. Elke nacht is één of beide tunnelbuizen afgesloten. Weggebruikers worden geadviseerd goed op de borden langs de weg te letten en rekening te houden met 15 minuten extra reistijd. 

Zeeburgertunnel
 

Afsluitingen en omleiding

  • Dinsdag 18 mei vanaf 23.00 uur tot woensdag 19 mei 05.00 uur is de oostbuis (van Amsterdam Zuidoost richting Amsterdam Noord) afgesloten. Ook de verbindingsboog van de A1 richting de tunnel is afgesloten;
  • Woensdag 19 mei vanaf 23.00 uur tot donderdag 20 mei 05.00 uur is de westbuis (van Amsterdam Noord richting Amsterdam Zuidoost) afgesloten.
  • Donderdag 20 mei vanaf 23.00 uur tot vrijdag 21 mei 05.00 uur zijn beide tunnelbuizen afgesloten. Ook de verbindingsboog van de A1 richting de tunnel is afgesloten.

Verkeer wordt omgeleid via de snelweg A10 West/Zuid/Oost en lokaal via de Schellingwouderbrug.

Inspectie tunnelsystemen

Rijkswaterstaat beheert in totaal negentien tunnels in het Nederlandse snelwegennet. Ook de Zeeburgertunnel valt daaronder. Om deze tunnels in goede conditie te houden vinden er regelmatig inspecties en onderhoudswerkzaamheden plaats. Gedurende deze nachten worden onder andere de ventilatoren, calamiteitenafsluitbomen, vluchtdeuren en hulppostkasten geïnspecteerd en onderhouden. De werkzaamheden geven tijdelijke verkeershinder, maar veiligheid staat altijd voorop: onze tunnels behoren tot de veiligste van Europa

Advies

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van www.rws.nl/werkzaamheden en de borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven.

BRON: Rijkswaterstaat

Cluster
Alle werkzaamheden in Amsterdam Oost
Alle werkzaamheden in Amsterdam Noord
Modaliteiten
Auto