A10 Noord afgesloten van 31 juli tot 10 augustus

Van 31 juli tot 10 augustus zal de weg tussen knooppunt Watergraafsmeer en knooppunt Coenplein geheel zijn afgesloten, net als alle tussenliggende op- en afritten. Het verkeer wordt omgeleid via de A10 Oost, Zuid en West en moet rekening houden met flinke extra reistijd, die kan oplopen tot meer dan een uur. De A10 Noord binnenring richting Utrecht en Amersfoort blijft wel open.

 

Nieuw asfalt op de A10 Noord buitenring

Tijdens Hemelvaart en Pinksteren werd al nieuw asfalt aangelegd op de binnenring van de A10 Noord. Nu volgt het groot onderhoud aan de buitenring, richting Zaanstad en Coentunnel. Het asfalt wordt vernieuwd en voegen bij bruggen en viaducten worden vervangen. De werkzaamheden gaan 7 dagen per week dag en nacht door om de verkeershinder zo kort mogelijk te laten duren.

Geluidsoverlast

Tijdens de onderhoudswerkzaamheden aan de A10 Noord buitenring is geluidshinder onvermijdelijk, met name bij het verwijderen van het oude asfalt. Om de hinder te beperken, krijgen de freesmachines een ‘stop-and-go’-signalering waardoor er geen toeters nodig zijn. Ook wordt de achteruitrij-piep op de vrachtauto’s zoveel mogelijk vervangen door sissers.

  • Ook werkzaamheden op de IJdoorlaan

  • Ook werkzaamheden op de A8

Advies

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om hun reis voor te bereiden op www.rws.nl/werkzaamheden en om de gele borden met omleidingsroutes te volgen.

Meer informatie

Meer informatie over de werkzaamheden A10 Noord en A8 is te vinden op:

Weggebruikers kunnen voor meer informatie ook bellen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Bron: Gemeente Amsterdam