A10 Zuid richting Schiphol: twee weekenden dicht

Tussen 8 en 11 september en tussen 22 en 25 september is de A10 Zuid richting Schiphol en Den Haag dicht vanaf knooppunt Amstel tot oprit S108 VUmc. Tijdens deze twee weekenden werkt Zuidasdok aan de grootschalige vernieuwing van station Amsterdam Zuid. Ze brengen dan damwanden de grond in tussen het metrospoor en de A10.

Wanneer

De eerste weekendafsluiting start op vrijdagavond 8 september om 22.00 uur en eindigt voor de ochtendspits op maandag 11 september om 05.00 uur. De tweede weekendafsluiting start op vrijdagavond 22 september om 22.00 uur en eindigt op maandagochtend 25 september om 05.00 uur.

Omleidingen en extra reistijd

Verkeer wordt omgeleid via de A1, A9 en A10 Noord (zie kaart hieronder). De A10 Zuid richting A1 Hengelo en A2 Utrecht blijft beide weekenden wel gewoon te gebruiken. Automobilisten moeten rekening houden met een forse extra reistijd die kan oplopen tot een uur.

  • Vanaf de A10 Noord is de A10 afgesloten vanaf knooppunt Watergraafsmeer richting de A10 Zuid en de A4. Verkeer vanuit deze richting wordt omgeleid via de A1 en A9.
  • Verkeer vanaf de A2 kan bij Holendrecht de A9 op richting de A4/A10 West, of via de A10 Oost rijden.
  • Verkeer vanaf de A1 heeft de keuze om via de A10 Noord richting de A5 te rijden of via de A9 richting Amstelveen/Haarlem.
  • De oprit S111 is afgesloten, verkeer wordt hier lokaal omgeleid.

Station Amsterdam Zuid blijft bereikbaar per metro maar met een aangepaste dienstregeling. De trein en de bus rijden wel gewoon.

Omleidingen_Weekendsluitingen_A10Zuid-Zuidasdok

 

Vragen over het reizen

Reizigers kunnen gebruikmaken van de service Ask&Go Zuidasdok en vragen stellen over het rijden en reizen tijdens de werkzaamheden.

Meer informatie via Rijkswaterstaat en Zuidasdok

Modaliteiten
Auto
Metro
Projecten
A10 Zuid richting Schiphol, eerste weekendafsluiting
A10 Zuid richting Schiphol, tweede weekendafsluiting