Afsluiting N522 bij Ouderkerk aan de Amstel van 7 tot 12 juni

De provincie Noord-Holland voert werkzaamheden uit op de N522 bij Ouderkerk aan de Amstel. Hierdoor is de N522 tussen Amsterdam Zuidoost en Amstelveen ter hoogte van Ouderkerk aan de Amstel afgesloten voor gemotoriseerd verkeer van woensdagavond 7 juni tot maandagochtend 12 juni. Doorgaand verkeer wordt via de A2 en A9 omgeleid.

External video URL

 

De provincie Noord-Holland vervangt de voormalige Brug Ouderkerk bij Ouderkerk aan de Amstel door twee nieuwe bruggen. Voordat de bruggen in gebruik worden genomen, moeten alle hoofd- en aansluitende wegen en fietspaden rondom de brug worden voorzien van een extra asfaltlaag, markering en de definitieve verlichting. Om deze werkzaamheden uit te voeren is de N522 tussen de Burgemeester Boersweg in Amstelveen en de Jacob van Ruisdaelweg in Ouderkerk aan de Amstel afgesloten van woensdagavond 7 juni (20.00 uur) tot en met maandagochtend 12 juni (06.00 uur).

Doorgaand verkeer via A2 en A9, maar busverkeer blijft mogelijk
Met de afsluiting is er geen doorgaand gemotoriseerd verkeer over de brug mogelijk. Lokaal verkeer wordt ter plaatse met gele bewegwijzering omgeleid. Nood- en hulpdiensten en lijnbussen kunnen wel langs de werkzaamheden rijden. Alleen van 7 tot en met 9 juni rijden er geen bussen tussen 22.00 uur en 06.00 uur. Tot 02.00 uur wordt er dan een pendelbus ingezet.  

Vernieuwing brug Ouderkerk


(Brom)fietsers en voetgangers
(Brom)fietsers en voetgangers kunnen tot vrijdagavond 9 juni van het fietspad langs de N522 gebruik maken en de Brug Ouderkerk oversteken. Van vrijdagavond 9 juni tot en met maandagochtend 12 juni (06.00 uur) is het fietspad langs de provinciale weg N522 afgesloten. (Brom)fietsers worden met gele bebording omgeleid. Zij steken de Amstel over via een pontonbrug.  

Stremming Amstel
Sinds half mei tot 20 juni wordt de Brug Ouderkerk niet bediend en is er geen doorvaart mogelijk voor schepen hoger dan 2,90 meter. Vanwege de plaatsing van een pontonbrug in de Amstel, is de Amstel ter hoogte van de Brug Ouderkerk gestremd van vrijdag 9 juni (20.00 uur) tot en met maandag 12 juni (05.00 uur) voor al het scheepvaartverkeer.

Nieuwe Brug Ouderkerk
Vanaf 12 juni (06.00 uur) kan al het verkeer op de N522 tussen Amstelveen en Amsterdam Zuidoost gebruik maken van de nieuwe Brug Ouderkerk. De aannemer werkt tussen 12 en 30 juni dan alleen nog  aan een aantal aansluitende wegen rondom de Brug Ouderkerk. In het najaar wordt het gebied rondom de brug voorzien van bomen en beplanting.

Bron: Provincie Noord-Holland

Cluster
Alle werkzaamheden in Amsterdam Zuid
Modaliteiten
Auto
Bus
Fiets
Metro
Projecten
N522 Vervanging brug Ouderkerk