Amsterdamse wegtunnels en verkeerscentrale grondig aangepakt

Elke dag verplaatsen duizenden mensen zich in de stad. We gaan met de bus, auto of fiets naar het werk, school of een dagje uit. Voor de bereikbaarheid van onze stad spelen wegtunnels en de verkeerscentrale Amsterdam een grote rol. De komende 5 jaar gaat Amsterdam 3 wegtunnels en verkeerscentrale Amsterdam grondig aanpakken.

Piet Heintunnel

Wat betekent dit voor mij?

Om de bereikbaarheid te verbeteren gaan de Piet Heintunnel, Michiel de Ruijtertunnel en de Arenatunnel dicht. Hoe vaak en hoelang ze dichtgaan vanwege wegwerkzaamheden verschilt per tunnel. Met omleidingsroutes en reisalternatieven doen wij ons best om de overlast te beperken. 

Meer weten over de werkzaamheden aan de tunnels en de verkeerscentrale, en de planning? Kijk dan op amsterdam.nl/tunnels.

Renovatie en onderhoud

Het verkeer in en rondom Amsterdam wordt steeds drukker. Wegtunnels spelen een belangrijke rol voor de bereikbaarheid. In Amsterdam zijn er 5 tunnels om de bereikbaarheid in de stad te verbeteren. Deze tunnels worden 24 uur per dag bediend en bewaakt door de verkeerscentrale Amsterdam. Europese veiligheidseisen zijn verscherpt en de tunnels en de verkeerscentrale zijn verouderd. Hierdoor worden de Piet Heintunnel, Michiel de Ruijtertunnel, de Arenatunnel en de verkeerscentrale onder handen genomen. In 2025 zijn de tunnels veilig te gebruiken, eenvoudig te bedienen en makkelijk te onderhouden.

Zo kunnen we het verkeer in en rond de stad beter bewaken, bedienen en dus omleiden.

Bron: Gemeente Amsterdam