Berlagebrug: een aantal nachten dicht

We gaan het tramspoor op de Berlagebrug aanleggen. Dat doen we tussen 3 juni en 21 juli. De brug is ongeveer 12 nachten dicht voor gemotoriseerd verkeer en 3 nachten voor al het verkeer (met uitzondering van nood- en hulpdiensten).

Na een renovatie van 16 weken is de Berlagebrug in november 2023 weer in gebruik genomen voor het verkeer en de scheepvaart. Het tramspoor kon toen niet goed worden ingepast. In de afgelopen maanden is hard gewerkt aan een oplossing. En nu is het zover: het spoor kan worden aangebracht op de brug. Als de werkzaamheden voorspoedig verlopen, kan tram 12 vanaf zondag 21 juli weer over de brug rijden en dus ook weer van en naar het Amstelstation.

Overdag rijstrook afgesloten

Van 3 juni tot 21 juli is er in beide richtingen een rijstrook afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De andere rijstrook blijft open. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik blijven maken van het voet- en fietspad. We werken overdag tussen 07.00 en 17.00 uur.

12 nachten dicht voor gemotoriseerd verkeer

Sommige werkzaamheden zijn in de avond en nacht, zoals het aanvoeren van het spoor, laswerk, aanbrengen van bovenleiding en asfalteren. Tijdens de avond- en nachtwerkzaamheden wordt de brug van 22.00 tot 06.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het gaat om ongeveer 12 nachten. Kijk op amsterdam.nl/berlagebrug voor de planning. Deze kan tijdens de werkzaamheden nog wijzigen.

3 nachten dicht voor al het verkeer

Tijdens het opnieuw afstellen en testen van de brug, is de brug 3 avonden en nachten tussen 22.00 en 06.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Kijk op amsterdam.nl/berlagebrug voor de planning. Gemotoriseerd verkeer en fietsers worden omgeleid. Voor voetgangers worden taxibusjes ingezet met aan beide kanten van de brug een opstapplaats. Bus 40 en 62 rijden niet over de brug tussen 22.00 en 01.00 uur. De taxibusjes maken tot 01.00 uur een extra stop op het Victorieplein en Julianaplein bij het Amstelstation. Nood- en hulpdiensten kunnen wel over de brug.

Geluidshinder

Sommige werkzaamheden kunnen geluidshinder veroorzaken. We verwachten de meeste hinder tussen 3 en 7 juni, als het beton wordt verwijderd. We proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken door de werkzaamheden met de meeste geluidshinder overdag uit te voeren.

Scheepsverkeer

Van 17 juni tot en met 20 juli kan hoog vaarverkeer niet onder de brug door. De doorvaarthoogte is maximaal 280 centimeter boven kanaalpeil.

Modaliteiten
Bus