Blij dat ik deel; gebruik jij deelvervoer?

Onze collega's van de Gemeente Amsterdam hebben een doelgroeponderzoek uitgevoerd over deelvervoer onder Amsterdammers. Hieruit zijn mooie resultaten gekomen waarop direct wordt ingespeeld met de nieuwe campagne 'Blij dat ik deel.'

campagne blij dat ik deel

 

Voordelen van deelvervoer

Uit het onderzoek kwamen meerdere voordelen naar voren, als gemak dat je ondervindt door veel keuzevrijheid en dat deelvervoer bijdraagt aan het milieu. Toch vindt het grootste deel van de Amsterdammers dat kostenbesparing het grootste voordeel is.

Stimulans

Nog niet iedereen kent deelvervoer of voelt zich comfortabel bij het concept. De deelnemers van het onderzoek gaven aan dat de belangrijkste stimulans komt vanuit de werkgever. Ook vinden Amsterdammers het fijn dat alles digitaal is en je op je eigen tijd bij je deelvervoer voertuig kan aankomen in plaats van te haasten voor de tijden van het OV.

Blij dat ik deel

Het delen van voertuigen wordt steeds normaler. De een vindt het niks, de ander ziet vooral voordelen. Inmiddels kan je dagelijks kiezen uit zo'n 2.750 deelauto's, 700 elektrische deelscooters en binnenkort 1.400 deelfietsen. Deelvervoer is in opkomst en de Gemeente Amsterdam is daar groot voorstander van. Wist je dat 16 procent van de autobezitters overweegt om zijn of haar auto in te ruilen voor deelvervoer?

Wil je weten of deelvervoer iets voor jou is? Of meer informatie verkrijgen? Kijk dan op de deelvervoer pagina van de Gemeente Amsterdam.

 

Cluster
Alle werkzaamheden in Amsterdam Oost
Alle werkzaamheden in Amsterdam Centrum
Alle werkzaamheden in Amsterdam Noord
Alle werkzaamheden in Amsterdam Zuid
Alle werkzaamheden in Amsterdam West
Modaliteiten
Auto
Bus
Fiets
Metro
Tram
Trein