Doe mee aan De Week Zonder Spits

In alle rust naar je werk? Doe van 23 t/m 27 maart mee aan De Week Zonder Spits, en werk bijvoorbeeld het 1e uur thuis. 

De week Zonder Spits

Maandag 17 februari is de campagne DE WEEK ZONDER SPITS gestart. Een brede campagne, opgezet door onze partner Breikers, zet mensen aan tot 1 week reizen buiten de spits. Het leuke is dat niet wordt verteld wat nu de spits is, dat is voor iedereen anders. De bedoeling is dan ook dat iedere reiziger nadenkt over wat voor hem of haar de spits is en hoe deze vermeden kan worden.

Collectief de spits mijden

De Week Zonder Spits maakt Amsterdam Bereikbaar


Bekijk wat voor jou de makkelijkste manier van spitsmijden is. Werk bijvoorbeeld het eerste uur thuis, in een koffiezaakje naast de school van je kinderen of pak wat vaker de fiets.

Waarom is dit belangrijk?

Het is druk in het verkeer. Of mensen nu in een overvolle coupé staan of in de file, niemand wordt er blij van. Dagelijks reizen zo’n 1,1 miljoen mensen in de regio Amsterdam van en naar hun werk. Dat gaat niet zonder slag of stoot, want de gemiddelde automobilist staat in en rondom onze hoofdstad gemiddeld 60 uur per jaar in de file. Ook het OV barst tijdens de hyperspits uit z’n voegen. Zo’n moeizame start heeft de hele dag gevolgen; je hebt gedurende de dag minder concentratie, ervaart meer stress en minder werkgeluk.

Gelukkig worden er dagelijks al zo’n 9.000 spitsmijdingen gerealiseerd. Dat levert ongeveer 1.000 extra uur op en € 10.000 filewinst. Mooie cijfers, maar het belangrijkste aan De Week Zonder Spits ben jij!

Want een leven zonder spits verhoogt je productiviteit, werkgeluk én tevredenheid. Dus waar wacht je nog op? Doe samen met ons mee aan De Week Zonder Spits en help mee de spits te verslaan!

De week zonder spits kan niet zonder jou

Doe van 23 t/m 27 maart mee aan De Week Zonder Spits en geniet van jouw week zonder drukte en stress. Dus meld je aan, ontvang informatie en tips per e-mail en doe mee! 

Meer weten? Ga naar de website De Week Zonder Spits en lees er alles over.