Flexibel (thuis)werken en slim reizen? Zowerkthet.nl helpt je op weg

Hoe faciliteer je werknemers om thuis te werken? Wat is de beste manier van reizen als je toch naar je werk gaat? Op het nieuwe platform Zowerkthet.nl vind je tips, tools en inspirerende voorbeelden over alles wat met (thuis)werken en slim reizen te maken heeft. Onder dezelfde naam gaat vandaag ook een landelijke campagne van start. Op initiatief van Stichting Breikers hebben achttien regionale mobiliteitsnetwerken hun krachten gebundeld. 

verkeer Amsterdam
Thuiswerken en reizen buiten de spits hebben veel positieve effecten; minder stress, betere concentratie, minder verzuim, meer werkgeluk, snellere doorstroom op wegen, meer zitplekken in het OV en schonere lucht. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een groot deel van de werknemers deze verandering wil vasthouden.

Inspirerend en ondersteunend

Zowerkthet.nl inspireert en ondersteunt werkgevers en werknemers bij het maken van slimme(re) reis keuzes op het gebied van werken en reizen.

Als werknemer vind je op Zowerkthet.nl verhalen van mensen die onlangs anders zijn gaan reizen, een thuiswerk checklist en links naar tools en apps met betrekking tot fietsen, autodelen en parkeren.

Ben je een werkgever? Dan is er op het platform veel kennis te vinden over onder andere gedragsverandering, stimulatie van anders reizen onder werknemers en een overzicht van landelijke campagnes die je als bedrijf kunt inzetten.

Kosteloos advies op maat 

Weet je als werkgever nog niet wat het beste bij jouw bedrijf past? Dan kun je bij het mobiliteitsnetwerk in jouw regio terecht voor kosteloos advies op maat. Denk hierbij aan een postcodescan om onnodige reistijd bij werknemers te vermijden, hulp bij kostenreductie of het overzichtelijk maken van mobiliteitsoplossingen. 

Op Zowerkthet.nl is de kennis gebundeld van Stichting Breikers (Metropoolregio Amsterdam), Slim en Schoon Onderweg (Arnhem-Nijmegen), Zuid-Limburg Bereikbaar, Brabant Mobiliteitsnetwerk & SmartwayZ.NL (Noord-Brabant en Limburg), Slim & Schoon Reizen (Cleantech Regio), Groningen Bereikbaar (Groningen), De Verkeersonderneming, Bereikbaar Haaglanden en Rijnland, Samen Bereikbaar (Zuid-Holland), Drenthe reist duurzaam (Drenthe), Werk Slim, Reis Slim (Leeuwarden/Fryslân), IJmond Bereikbaar (IJmond), Slim & Groen Onderweg (Noord-Nederland), Goedopweg (Midden Nederland), Twente Mobiel & Slimme en Duurzame Mobiliteit regio Zwolle (Overijssel).