Kom proefrijden in een elektrische deelauto

Wil je meer weten over de voordelen van elektrisch deelvervoer? Kom zaterdag 28 oktober naar het Blij dat ik deel-event op het Stadionplein. Je kan onder andere een proefrit maken in een elektrische deelauto en oefenen met het aan- en afkoppelen.

Deelvervoer biedt veel voordelen

Waarom nog een privéauto in bezit hebben die gemiddeld 23 uur per dag stilstaat? Of een nieuwe auto aanschaffen die tussen de 250 en 450 euro per maand kost als je een auto ook kunt delen? Deelvervoer biedt veel voordelen. Het is gemakkelijker, voordeliger, en er is meer aanbod dan je denkt. Daarnaast is deelvervoer duurzaam, goed voor de luchtkwaliteit en bespaart het parkeerruimte op straat.

Maak een proefrit

Op het Stadionplein kan je zaterdag 28 oktober van 12.00 tot 16.00 uur kennismaken met de elektrische deelauto. De gemeente Amsterdam en deelautoaanbieders MyWheels, Greenwheels, GreenMobility, Sixt en Check staan klaar om vragen te beantwoorden. Je kan een proefrit maken met de elektrische deelauto en je krijgt hulp waar nodig.

Let op: proefrijden tijdens het event is alleen mogelijk als je een goedgekeurd account hebt bij een van bovenstaande aanbieders.

Meer weten?

Ga naar amsterdam.nl/deelvervoer voor meer informatie over deelvervoer.

Modaliteiten
Auto
Fiets