Laat je stem horen voor de grootste daktuin van het land

De tunnel voor de A9 (de Gaasperdammertunnel) in Amsterdam Zuidoost is klaar. De tunnel is onderdeel van de verbreding van de A9 door Rijkswaterstaat. Op de tunnel komt het grootste daktuin van Nederland: een nieuw park voor de inwoners van Zuidoost en Amsterdammers die van het groen willen genieten en willen recreëren in hun eigen stad. Denk jij mee over de invulling? 

Daktuin Gaasperdammertunnel Rijkswaterstaat

Deze maand kan je met de gemeente in gesprek over deze plekken. Laat weten wat je belangrijk vindt voor het park en hoe dat er volgens jou uitziet? En welke rol zie je daarbij misschien voor jezelf? Ook kan je meedenken over het gebruik én de naam van het park.

Anton de Komplein vanaf 10 maart

Vanaf 10 maart staat de container van PLYGRND.city op het Anton de Komplein en kan je persoonlijk je stem laten horen. Wat is PLYGRND.city? PLYGRND.city is het bureau dat de participatie organiseert voor de gemeente Amsterdam. Dat doen zij onder andere met 3 online bijeenkomsten, een digitale ontmoetingsplek en 1-op-1 gesprekken op straat (Anton de Komplein). Daarbij worden de coronamaatregelen natuurlijk gerespecteerd.

Online bijeenkomst 12 maart

De eerste online bijeenkomst is op 12 maart. Wil je daarbij zijn? Meld je dan hier aan.

Wat doen we met uw ideeën?

Jouw ideeën voor het park zijn de basis voor het plan dat gemaakt wordt. De gemeente legt het plan eerst voor aan de stadsdeelcommissie. Daarna stelt het college van burgemeester en wethouders het plan vast. De verwachting is dat in het najaar van 2021 een definitief plan is.

BRON: Gemeente Amsterdam