Leuke acties en slim reizen tijdens sluiting Piet Heintunnel

U kunt op een makkelijke manier kennismaken met elektrisch fietsen, openbaar vervoer, deelscooters, mobiliteitsapps en het gebruik van P+R tijdens de sluiting van de Piet Heintunnel. Lieke (72) en Roel (38) wonen in Amsterdam-Oost. Nu de Piet Heintunnel dicht is voor werkzaamheden gaan zij vaker op de fiets richting het centrum en niet meer met de auto. Ze hebben geen zin in vertraging door de tunnelsluiting. Lieke probeert graag een elektrische fiets. Daarmee kan ze makkelijker grote afstanden afleggen en het is ook nog eens heel leuk. Roel vindt het juist heerlijk om op zijn gewone fiets gratis beweging te krijgen. Dan heeft hij meteen zijn sportactiviteit voor die dag gehad.

Piet en Hein fiets actie

Ouderwets trappen of elektrisch

Lieke: “Ik moet regelmatig richting het centrum. Daar ben ik mantelzorger en ga ik iedere week zwemmen. Voordat de tunnel dicht was, ging ik met de auto. Maar nu stap ik bijna altijd op de fiets. Ik heb een gewone fiets, maar zo nu en dan kies ik ervoor om voordelig een elektrische fiets te huren. Die zet ik dan even bij een buurvrouw binnen, want ik ben bang dat ze de fiets stelen. Dat is ook de reden dat ik er niet zelf een e-bike aanschaf, want dan zou ik 365 dagen per jaar uit mijn raam kijken of de fiets er nog staat.”

Roel: “Ik woon op het Zeeburgereiland. Zo’n elektrische fiets is wel een flinke investering. Ik heb er zelf niet zo’n behoefte aan. Laat mij maar trappen. Ik fietste al wel vaak, maar vorig jaar werd ik extra enthousiast toen ik een folder van de gemeente Amsterdam in de bus kreeg met informatie over de sluiting van de Piet Heintunnel en allerlei acties. Op de fiets zou ik geen last van de hinder hebben én ik kon punten sparen via Toogethr Cycles. Dat spel was voor mij al voldoende om de app te downloaden en het te gaan proberen. Dat ik de gespaarde punten ook nog kon inwisselen in de webshop was een leuk extraatje.”

Doe mee

Roel: “Ik ben door de acties vaker en verder gaan fietsen, zowel voor werk als privé. Mijn vriendin heeft de fietsapp ook, maar ze legt nog wat minder grote afstanden af dan ik. Daarom heeft ze mij gevraagd om mee te doen met de ‘e-bike for a week challenge’ in Toogethr Cycles. Met genoeg punten mag je een week lang gratis een elektrische fiets rijden. Zo kon zij proberen of ze elektrisch fietsen leuk vindt.“

Lieke: “Ik doe ook altijd mee met de challenges in Toogethr Cycles. Ik heb al eerder voordelig een elektrische fiets geleend. Zo kwam ik eigenlijk ook in aanraking met de elektrische fiets. Sinds die tijd huur ik soms een e-bike en nu probeer ik natuurlijk ook de ‘e-bike challenge’ succesvol af te ronden. Ik kijk er enorm naar uit dat ik straks weer even een weekje met trapondersteuning door Amsterdam mag fietsen.”

De leuke acties hebben er voor Roel en Lieke voor gezorgd dat ze de auto laten staan en vaker de fiets pakken. Ze hopen met hun verhaal ook andere mensen in het zadel te krijgen.

Acties

We hebben samen met verschillende partners mooie acties opgezet. Zo kunnen mensen in Amsterdam op een makkelijke manier kennismaken met (elektrisch) fietsen, het openbaar vervoer, deelscooters, mobiliteitsapps en het gebruik van P+R-terreinen. Het belangrijkste advies blijft om niet in de spits te reizen.

Cluster
Alle werkzaamheden in Amsterdam Oost
Modaliteiten
Auto
Bus
Fiets
Metro
Tram
Trein