Nachtelijke afsluitingen Schipholtunnel (A4) op 5 - 8 april 2022

Van dinsdag 5 tot en met vrijdag 8 april 2022 voert Rijkswaterstaat gedurende 3 nachten onderhoud uit aan de Schipholtunnel. Gedurende deze nachten, van 23.00 tot 05.00 uur, wordt er gewerkt in de tunnelbuizen richting Den Haag. De buizen zijn dan afgesloten voor verkeer.

In de nachten van woensdag 6 op donderdag 7 april en van donderdag 7 op vrijdag 8 april geeft dat vertraging voor het verkeer, als gewerkt wordt in de tunnelbuis van Den Haag richting Amsterdam. De extra reistijd bedraagt circa 10 minuten.

Verkeer wordt ter plaatse met behulp van borden omgeleid. Doorgaand verkeer op de snelweg A4 richting Den Haag rijdt via de snelwegen A5 en A9.

Testen tunnelsystemen

Rijkswaterstaat beheert in totaal 19 tunnels in het Nederlandse snelwegennet. Ook de Schipholtunnel valt hieronder. Om deze tunnels in goede conditie te houden, vinden er regelmatig inspecties en onderhoudswerkzaamheden plaats.

Deze geven tijdelijke verkeershinder, maar veiligheid staat altijd voorop: onze tunnels behoren tot de veiligste van Europa. Gedurende deze nachten worden de systemen getest in de tunnel.

Advies

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie(externe link) en daarnaast de borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven.

Bron: Rijkswaterstaat

Cluster
Alle werkzaamheden in Amsterdam Zuid
Modaliteiten
Auto