Werkzaamheden aan het spoor bij Amsterdam Sloterdijk 18-24 oktober

Bij station Amsterdam Sloterdijk en bij Halfweg vinden ingrijpende werkzaamheden plaats. Van dinsdag 18 oktober 05.00 uur tot en met maandag 24 oktober 01.00 uur werkt ProRail dag en nacht. Wat gaat er precies gebeuren?

Station Sloterdijk werkzaamheden

 

Perron inkorten op Amsterdam Sloterdijk

Het spoor op Amsterdam Sloterdijk wordt ingekort. Ook wordt de treinbeveiliging aangepast, en wordt er gewerkt aan de bovenleiding. Werkzaamheden met de meeste geluidsoverlast vinden zo veel mogelijk overdag en begin avond plaats. Er is beperkt treinverkeer van en naar station Amsterdam Sloterdijk. In dezelfde periode rijden er geen treinen tussen Sloterdijk en Haarlem.

Halfweg

Over een lengte van ongeveer drie kilometer worden er spoorstaven vernieuwd bij Halfweg. Rondom de overweg bij de Wethouder van Essenweg wordt er geasfalteerd. Hierbij maken we gebruik van zogenaamde krollen, kleine graafmachines of hijskranen, die over het spoor kunnen rijden. Om die reden wordt een rijbaan op de overweg gedeeltelijk afgesloten. Ook  worden kabels en leidingen vervangen.

Er rijden in deze periode geen treinen bij Halfweg. De overweg Vinkebrug is gedurende de gehele periode volledig afgesloten. Hier staan verkeersregelaars om het verkeer in goede banen te leiden. Genoemde werkzaamheden kunnen hinder veroorzaken.

Reisinformatie

Deze werkzaamheden hebben gevolgen voor het treinverkeer. Er is beperkt treinverkeer van en naar station Amsterdam Sloterdijk. Er rijden geen treinen van en naar Halfweg. Zoek je actuele reisinformatie? Raadpleeg dan even een reisplanner.  Raadpleeg reisplanner

Modaliteiten
Trein
Projecten
Station Sloterdijk