De toolkit voor jouw infraproject

Hoe beperk je verkeershinder van jouw project? Vooral in Amsterdam, waar soms wel tientallen infraprojecten tegelijk lopen. Wij helpen infrapartijen om samen verkeershinder te beperken. Dit doen we door infrapartijen aan elkaar te koppelen, waardoor we zicht hebben op alle infraprojecten en waar die elkaar raken. Ook houden we elkaar op de hoogte over te verwachten verkeershinder van lopende- én komende projecten. Samen zoeken we naar gezamenlijke maatregelen om deze hinder te beperken. We kunnen je helpen op het gebied van mobiliteitsmaatregelen, communicatie, monitoring en evaluatie. Benieuwd of we je kunnen helpen?

AT5 Het Verkeer 16-daagse afsluiting spoor Amstel

Gratis intakegesprek

Ontdek wat Amsterdam Bereikbaar voor jou kan betekenen. Doe een gratis intake gesprek en maak kennis met Jos van der Sandt, onze procesmanager. Sluit je aan bij ons netwerk en maak direct gebruik van onze kennis en tools.


Hulpmiddelen van Amsterdam Bereikbaar

Reizigers belevingsonderzoeken

Onderzoeken uitgevoerd naar de reis- en hinderbeleving van reizigers in en door de regio Amsterdam

Lees meer

Inframonitor

Met de Inframonitor ontwerp je je eigen monitoringsdashboard. Zo kun je zelf verschillende informatiebronnen selecteren, KPI’s uitkiezen en bepalen met wie je de getoonde informatie deelt.

Download inframonitor productsheet

Vlekkenkaart

Als verschillende projecten tegelijkertijd plaatsvinden, kunnen knelpunten ontstaan. Op een Vlekkenkaart leggen we de knelpunten van afzonderlijke projecten over elkaar heen. Zo kunnen we eenvoudig vaststellen op welke locaties extra hinder te verwachten is, en of maatregelen nodig zijn.

Download de vlekkenkaart productsheet

OV-dataset

Met de OV-dataset vind je snel de historische en actuele reistijdgegevens van het openbaar vervoer in de regio Amsterdam.

Download de OV-dataset productsheet

Terugkijktool

Google Maps zoals je gewend bent, maar dan voor historische situaties op de weg. Met deze tool kun je wegverkeersituaties per dag terugkijken als een filmpje.

Download de terugkijktool productsheet

FLOWcheck

Met FLOWcheck maak je op basis van Floating Car Data (FCD) verkeerskundige analyses van hoofdwegen.

Download de FLOWcheck productsheet

Bereikbaarheidsmeter

Amsterdam Bereikbaar heeft een dashboard ontwikkeld waarop je de actuele én historische bereikbaarheid kunt beoordelen. Dat gebeurt op basis van de Meetlat Goede Bereikbaarheid: de prestatie-indicator van Amsterdam Bereikbaar.

Download de bereikbaarheidsmeter productsheet

Urban Strategy Tool

De tool maakt het mogelijk om de effecten van verkeersmaatregelen snel door te rekenen, bijvoorbeeld op het gebied van geluidsoverlast, doorstroming en luchtkwaliteit. Zo breng je afsluitingen, capaciteitsbeperkingen en mobiliteitsmaatregelen in kaart, en bereken je hoe deze werkzaamheden de verkeersvolumes op het netwerk beïnvloeden.

Download de urban strategy tool productsheet

Het Verkeer video op AT5

Zet je project in de spotlight! Om de Amsterdammer en reizigers op de hoogte te houden van de bereikbaarheid in en rondom de stad, maken we Het Verkeer video's. Hierin vertellen we over de werkzaamheden en hoe reizigers slim kunnen reizen. 

Bekijk de 11-daagse afsluiting van de A10 Zuid

Doelgroeponderzoek

Om Amsterdammerse reizigers en forenzen beter te ondersteunen, doen we doelgroep onderzoeken. Dit helpt je om door hun ogen naar de diensten van Amsterdam Bereikbaar te kijken. Hoe beter je de doelgroep leert kennen, hoe beter je ze kunt ondersteunen.

Download de doelgroeponderzoeken

Toolkit op de Amsterdam Bereikbaar website

Wil je werkgevers op de hoogte brengen van omleidingen en alternatieve vervoersmiddelen? Op de website van Amsterdam Bereikbaar kan je de toolkit kwijt van jou project.

Bekijk de toolkit webpagina van de Piet Heintunnel

Reizigerswebpagina op de Amsterdam Bereikbaar website

Breng Amsterdammers en reizigers op de hoogte van de werkzaamheden en reisalternatieven. We maken opmaat gemaakte webpagina's voor jouw infraproject.

Bekijk de reizigerswebpagina van de Piet Heintunnel

Plaats je bericht op LinkedIn

Geef je project meer bekendheid. We plaatsen graag een LinkedIn bericht over je project en breng andere infra professionals op de hoogte.

Ga naar onze LinkedIn pagina

Werkzaamhedenkaart

Jouw project op de werkzaamheden kaart? Vul het onderstaande formulier in en stuur het op naar bereikbaar@amsterdam.nl

Download het formulier

OV Fiets pop-up store

Tijdens de werkzaamheden kunnen reizigers omreizen of gebruikmaken van vervangend vervoer. Dit betekent extra overstappen en langere reistijd. Om hen een alternatief te bieden, hebben NS, ProRail en Amsterdam Bereikbaar een OV-Fiets pop-up store geopend op station Amsterdam Bijlmer ArenA met 150 fietsen.

Lees meer

Toolbox Smart Mobility (gratis maatwerkadvies)

De Toolbox Smart Mobility voor minder hinder bevat steeds de nieuwste slimme technieken die je in kunt zetten voor iedere fasen van het project. Daarnaast biedt het inspiratie en expertise door de ervaringen die zijn opgedaan bij eerdere infrastructurele werken.

Ga naar de Toolbox Smart Mobility

Toolbox Slimme Mobiliteit

De Toolbox Slimme Mobiliteit biedt een overzicht van de belangrijkste maatregelen die mobiliteitsgedrag beïnvloeden.

Ga naar de Toolbox Slimme Mobiliteit

Je eigen tool

Heb jij een tool die relevant is voor Amsterdam Bereikbaar? Of kunnen wij je helpen met het ontwikkelen van jou idee tot een tool? Neem contact met ons op via bereikbaar@amsterdam.nl en we zijn een en al oor. 

 

Haak aan bij andere infra-professionals

Amsterdam Bereikbaar is een samenwerkingsverband tussen vijf grote infrapartijen:  RijkswaterstaatGemeente AmsterdamProRailProvincie Noord-Holland,en Vervoerregio Amsterdam. Daarnaast is NS als spoorvervoerder aangesloten en Breikers, voor de verbinding met werkgevers.

Over Amsterdam Bereikbaar

samenwerking_amsterdam_bereikbaar
werkzaamheden_lijnstationnoord

Maak impact met werkgevers

Werkgevers zijn een belangrijke schakel in het terugdringen van de verkeersdrukte. Om ook hen bij onze missie te betrekken, hebben we samen met Breikers de werkgeversaanpak opgezet. Een makkelijke manier om grote groepen reizigers te bereiken.

Voor werkgevers

Kunnen we helpen met de bereikbaarheid van je project?

Wil je meer weten over Amsterdam Bereikbaar, heb je vragen rondom het thema mobiliteit of ben je benieuwd met welke tools we jouw project kunnen ondersteunen?

Stuur ons een bericht via bereikbaar@amsterdam.nl.

Toolkit werknemers