Werken in de Amsterdamse zomer

Wegen, sporen, tunnels. Amsterdam staat niet stil als het gaat om het opknappen van de stad. We zetten de werkzaamheden met de meest verwachte hinder op een rij. Dan kan je zonder grote verassingen de stad in de zomer ontdekken. 

Belangrijkste projecten op een rij

Zomerwerken 11-daagse

 

A10 Zuid: 11 daagse afsluiting buitenring

Van 22 juli tot 3 augustus gaan de A4 en de A10 Zuid richting Utrecht dicht. Ook rijden er in deze periode minder treinen.

Meer weten?

Zomerwerken Piet Heintunnel

 

Piet Heintunnel dicht voor renovatie 

De Piet Heintunnel is dicht voor al het verkeer, behalve tram 26. Meer drukte op omliggende autowegen verwacht, vooral op werkdagen en tijdens de spits.

Lees meer

Zomerwerken Seineweg

 

Kruising Basisweg / Seineweg, omleiding (zuidelijke deel weg)

We gaan de rijbaan bij de kruising tussen de Basisweg en Seineweg ophogen en opnieuw asfalteren. Tot 11 juli 2022 is het zuidelijke deel van de weg afgesloten.

Meer weten?

Zomerwerken Seineweg

 

Kruising Basisweg / Seineweg, omleiding (noordelijke deel weg)

We gaan de rijbaan bij de kruising tussen de Basisweg en Seineweg ophogen en opnieuw asfalteren. Van maandag 11 juli tot en met vrijdag 7 oktober 2022 is het noordelijke deel van de weg afgesloten.

Meer weten?

Zomerwerken Nieuwe Hemweg

 

Nieuwe Hemweg vervangingsonderhoud wegcontructie

Het asfalt van de Nieuwe Hemweg is toe aan vernieuwing. De Nieuwe Hemweg tussen de Spaarndammerdijk en de Transformatorweg, en de aansluiting bij het afvalverwerkingsbedrijf wordt bedekt met nieuw asfalt. 

Meer informatie

 

Zomerwerken Eerste Constantijn Huygensstraat, omleiding

 

Stremming Eerste Constantijn Huygensstraat

Op de Eerste Constantijn Huygensstraat verbreden we het fietspad. De rijbaan en de fietsstrook komen op dezelfde hoogte als de trambaan. Tot en met 8 juli zijn er werkzaamheden aan de oostzijde van de Eerste Constantijn Huygenstraat, stad-in richting Overtoom.

Meer lezen

 

Zomerwerken Eerste Constantijn Huygensstraat, omleiding

 

Stremming Eerste Constantijn Huygensstraat

Op de Eerste Constantijn Huygensstraat verbreden we het fietspad. De rijbaan en de fietsstrook komen op dezelfde hoogte als de trambaan. Van 11 juli tot en met 19 augustus zijn we werkzaamheden aan de westzijde van der Constantijn Huygensstraat, stad-uit richting Museumplein.

Meer lezen

 

Zomerwerken Kinkerstraat

 

Stremming Kinkerstraat (gefaseerd tussen JP Heijestraat en Bilderdijkstraat)

We vernieuwen niet alleen de inrichting van de straat. Ook het tramspoor en grote delen van de riolering, drinkwater- en gasleiding gaan we volledig vernieuwen. Daarnaast verwijderen we op een aantal plekken ook de ongebruikte elektrakabels.

Lees meer

 

Zomerwerken Spaklerweg

 

Spaklerweg onderdoorgang A10, verkeershinder

We schilderen de kolommen. Eind juli is het werk klaar. De werktijden zijn overdag van 07.00 uur tot 19.00 uur.

Meer informatie

Zomerwerken Amstelveense spoorweg

 

Spoorvervanging Amstelveenseweg 

Van 7 tot en met 28 augustus wordt de route van tram 24 wordt ingekort. De tram rijdt vanaf Stadionplein via Amstelveenseweg naar Haarlemmermeercircuit vv. Alternatief: bus 62 (voor VUmc) of Connexxion bussen 347 en 357. 

Meer weten?

Zomerwerken buitenveldert

 

Buitenveldertselaan, omleiding

Tot half juni werken we aan de oostelijke rijweg tussen de Van Boshuizenstraat en Kalfjeslaan en de kruising met de Van Boshuizenstraat. De rijbaan en de oostelijke helft van de kruising met de Van Boshuizenstraat is dan niet bereikbaar.

Lees meer

 Herinrichting Spaklerweg.png

 

Herinrichting Spaklerweg

Het gebruik van de Spaklerweg is de laatste jaren veranderd. Er wonen, werken en winkelen nu meer mensen in en om de Spaklerweg. De huidige inrichting voldoet niet aan het nieuwe gebruik. De weg krijgt een nieuwe indeling. 

Lees meer

Zomerwerken Piet Heinkade

 

Onderhoud Piet Heinkade 

Werkzaamheden tussen Kattenburgerstraat en Oostelijke Handelskade incl. kruispunt met Kattenburgerstraat. Afhankelijk van de fasering zal het gemotoriseerd verkeer S100 worden gestremd en worden omgeleid via de S100 Panamalaan-Zeeburgerdijk.

Zomerwerken Nieuwe Hemweg

 

Weefvak Nieuwe Hemweg 

Na de aanleg van de tunnelonderdoorgang, wordt het weefvak op de Nieuwe Hemweg aangepast.

Meer informatie

Zomerwerken singelgrachtgarage

 

Nassaukade, tussen Frederik Hendrikplantsoen en Tweede Hugo de Grootstraat, afsluiting

Van maandag 18 juli 06.00 uur tot en met vrijdag 12 augustus 17.00 uur is de Nassaukade tussen het Frederik Hendrikplantsoen en de Tweede Hugo de Grootstraat in beide richtingen afgesloten voor doorgaand verkeer. 

Meer lezen

Tips om te reizen in, door, en naar Amsterdam

Amaze app | Amsterdam Bereikbaar

Flexibel reizen

Als de zon schijnt met een deelfiets en de volgende dag met de tram? Met de app van Amaze Mobility kies je eenvoudig wat er op dat moment voor jou het beste uitkomt. Alle vervoerders vind, gebruik en betaal je vanuit de app. Je hebt geen OV-chipkaart meer nodig. Heel gemakkelijk. Reis jij met ons mee?
OV fiets

Fiets verder met OV-fiets

OV-fiets is de makkelijke huurfiets voor het laatste stukje van je reis. Als je aankomt op het station, huur je snel en eenvoudig een OV-fiets om naar je afspraak te fietsen. Het abonnement is gratis en je betaalt € 3,95 per OV-fietsrit tot 24 uur. Je vindt OV-fiets bij stations, bus- of metrohaltes en P+R-terreinen.
Tooghther Logo | Amsterdam Bereikbaar.png

Ga met de fiets of e-bike en spaar punten

Woon je op fietsafstand? Probeer dan met de fiets te gaan. Dat is niet alleen gezond, je spaart zo ook punten voor gefietste kilometers. Die punten wissel je in voor leuke cadeaus in de webshop, of doneer je aan een van de goede doelen in de buurt. Hoe meer je fietst, hoe groter je beloning! Registreer je vanaf 3 mei via de site van Toogethr Cycles, download de app en registreer elke rit die je fietst. Wij belonen je dan vanaf 1 juni met punten voor je gefietste kilometers rondom de Piet Heintunnel.
Deelscooters | Amsterdam Bereikbaar.jpeg

Pak de felyx elektrische deelscooter  

Woon je op Zeeburgereiland of IJburg, dan reis je met een deelscooter eenvoudig richting het centrum. Elektrisch en dus schoon vervoer, met bijpassende helm. In samenwerking met Felyx zorgen wij dat er tijdens de tunnelwerkzaamheden in dit gebied extra deelscooters beschikbaar zijn. Daarnaast organiseren we leuke acties voor nieuwe gebruikers. 
Ask&GO

Ask&GO Persoonlijk reisadvies bij (weg)werkzaamheden

Ask&GO is actief bij werkzaamheden en afsluitingen van de projecten
Zuidasdok en A9 Badhoevedorp-Holendrecht.

Je zegt waar je naar toe wilt en hoe je het liefste reist. Een operator vertelt je welke hinder je kan verwachten en hoe je je reis kunt aanpassen. Gewoon via WhatsApp of Messenger. Simpel, snel én persoonlijk. Zo ga je goed voorbereid op weg!

Heb je een eenvoudige vraag en wil je direct antwoord, desnoods midden in de nacht? Chatbot Anke van Ask&GO is 27/4 beschikbaar.

Heb je een vraag?

Wil je meer informatie over Amsterdam Bereikbaar? Heb je suggesties of opmerkingen neem dan contact met ons op door te mailen naar bereikbaar@amsterdam.nl