Werkzaamheden in het najaar

Werk aan weg, spoor en tunnels

Dit najaar wordt er op verschillende plekken in Amsterdam aan de weg, het spoor en tunnels gewerkt. De werkzaamheden zijn met opzet tegelijkertijd gepland, zodat de overlastperiode in een gebied zo kort mogelijk is. We hebben de werkzaamheden hieronder voor je in kaart gebracht. Je kunt dus snel zien of jij moet omreizen, en hoe je dat het beste kunt doen.  

Naar het overzicht

Zomerwerken Amsterdam 2020

Uitgelicht: Renovatie en onderhoud van Tunnels 

Een goede bereikbaarheid is belangrijk en tunnels spelen hierbij een grote rol. Komende jaren pakt de gemeente Amsterdam de Piet Heintunnel, de Michiel de Ruijtertunnel en de Arenatunnel aan en wordt de verkeerscentrale vernieuwd. In 2025 zijn de tunnels en de verkeerscentrale klaar voor de toekomst: veilig te gebruiken, eenvoudig te bedienen en makkelijk te onderhouden.   

Lees meer

Tips

Hoe ga ik hier als werkgever mee om?

Als de zomerwerken invloed hebben op de bereikbaarheid van je organisatie, is het belangrijk om je werknemers reisalternatieven te bieden. Heb je hulp nodig om deze te ontwikkelen? Werkgeversnetwerk Breikers brengt de mobiliteitsbehoefte van je organisatie in kaart en geeft gratis advies.

Naar breikers voor advies op maat

Footer afbeelding

Wil je nog iets weten?

Misschien staat je vraag hiertussen:

Waar kan ik terecht met klachten over overlast?

Met vragen en klachten over de werkzaamheden kun je straks op verschillende plekken terecht. Als het gaat over de dienstregeling van het openbaar vervoer, kun je je tot NS of GVB  richten. Klachten over de bouwwerkzaamheden kun je doorgeven aan het betreffende project of aan de gemeente Amsterdam.  

 

Wat zijn de Zomerwerken precies?

Alle werkzaamheden aan weg en spoor die deze zomerperiode in Amsterdam plaatsvinden, noemen we de Zomerwerken.

Zo voert Rijkswaterstaat groot onderhoud uit aan de A8 en A10, en werken ProRail en de gemeente Amsterdam aan het metro- en treinspoor tussen Amsterdam Amstel en Bijlmer-ArenA. Door deze grote projecten met elkaar te verbinden en planningen en communicatie op elkaar af te stemmen, beperken we de hinder voor reizigers. En blijft Amsterdam zo goed mogelijk bereikbaar.

Welke extra reisadviezen en -maatregelen gelden er vanwege het coronavirus?

De zomer van 2020 is vanwege het coronavirus anders dan anders. Voor wie op vakantie gaat, luidt het advies: bereid je goed voor en informeer jezelf. Gebruik het OV alleen als dat strikt noodzakelijk is. Houd er rekening mee dat reistijden kunnen oplopen door de werkzaamheden aan weg en spoor.

Op de sites van de partners van Amsterdam Bereikbaar staat specifieke reisinformatie. In het algemeen geldt het volgende reisadvies: plan je reis kort voor vertrek, neem mondkapjes mee, vermijd drukke plaatsen en momenten, en houd minimaal anderhalve meter afstand van andere reizigers. Lees meer over reizen en op vakantie gaan op de website van de Rijksoverheid.

Wie zitten er achter Amsterdam Bereikbaar?

Amsterdam Bereikbaar is een samenwerkingsverband tussen vijf grote infrapartners: Gemeente Amsterdam, ProRail, Provincie Noord-Holland, Rijkswaterstaat en de Vervoerregio Amsterdam. Daarnaast is NS als spoorvervoerder aangesloten en Breikers, voor de verbinding met werkgevers.

 

Amsterdam Bereikbaar heeft als doel om de regio zo bereikbaar mogelijk te houden, ook tijdens werkzaamheden. Daarin gaan we een stap verder dan alle betrokken partijen afzonderlijk zouden doen. Door grote projecten met elkaar te verbinden en planningen en communicatie op elkaar af te stemmen, beperken we samen meer verkeershinder.

Stuur ons een bericht