Probeer nu 1 week een e-bike!

Wil je eigenlijk wel fietsen naar werk, maar is de afstand net te groot om dat op een ‘gewone’ fiets te doen? Of wil je gewoon een proberen hoe het rijd op zo’n elektrische fiets? Probeer dan een week lang een e-bike tijdens de e-bike probeeractie. Ervaar hoe dat dagelijkse ritje naar werk op de e-bike is of gebruik de fiets juist voor een ommetje in de natuur. Voor het proberen van de e-bike registreer je in het systeem, betaal je een eigen bijdrage van €10 en reserveer je een fiets bij een lokaal uitgiftepunt. Daarnaast is het tevens mogelijk een speed pedelec of bakfiets te proberen, of voor langere tijd een e-bike te huren met een speciale regeling die loopt via werkgevers.

Fietsenwinkel

Probeer een e-bike

Een groot deel van de uitgiftepunten van de e-bike probeeractie bestaat uit fietsenwinkels verspreid over Amsterdam. Vind op de registratie pagina een deelnemende fietsenwinkel bij jou in de buurt en schrijf je hier in voor het proberen van een e-bike. De fietsenwinkel zorgt dat de fiets op het afgesproken moment klaar staat, zodat je gelijk op pad kunt. Heb je de fiets een week geprobeerd en wil je eigenlijk niet meer zonder e-bike? Dan krijg je via de speciale aanschafregeling aantrekkelijke extra’s wanneer je een e-bike koopt bij een van de deelnemende winkels.

Probeer een e-bike

Inwonerpool

Naast de probeeracties via lokale fietsenwinkels zijn er ook een aantal inwonerpools. Deze bevinden zich op locaties waar geen deelnemende fietsenwinkels in de buurt zijn. Ook via deze uitgiftelocaties probeer je voor €10 één week lang een e-bike of speed pedelec en ervaar je hoe het is om dagelijks op de elektrische fiets te stappen.

Fietsenwinkels Amsterdam

Amsterdam's scootercity

 

Joop Harmans

Fietsenwinkel Diemen

Beter fietsen

e-bakfiets proberen?

Ga je vaak met kinderen op pad en heb je altijd al een e-bakfiets willen proberen? Ook dat kan! Bij Kinderdagverblijf Blij Land op IJburg probeer je namelijk een week lang een e-bakfiets uit. Je reserveert de fiets via het registratiesysteem en haalt hem vervolgens op bij het Kinderdagverblijf. De e-bakfiets is voorzien van 2 kinderzitplaatsen met riempjes. Ook bagage in de vorm van tassen en dozen is makkelijk mee te nemen.
 
Bakfiets elektrisch
Op de ebike naar werk.jpg

E-bike pools voor Werkgevers

Veel werkgevers met een kantoor in Amsterdam zullen merken dat de Piet Heintunnel dichtgaat. Een van de alternatieven voor medewerkers die op 5 - 20 kilometer van kantoor wonen is de e-bike. Fietsers ondervinden namelijk geen hinder van de werkzaamheden. Wil je medewerkers stimuleren vaker de fiets te pakken richting kantoor? Kies dan voor een e-bike pool. Met deze hapklare oplossing worden een aantal fietsen geplaatst op kantoor. Medewerkers krijgen de mogelijkheid deze 1 week uit te proberen, om zo het gemak te ervaren van een e-bike. Als werkgever betaal je hiervoor slechts een deel van de kosten. Wil je meer weten over de e-bike pools voor organisaties? Neem dan contact op met Breikers via hun online contactformulier