Periode
t/m
Kans op hinder
Veel hinder verwacht
Van invloed op
Auto
Fiets
Tram

Belangrijk om te weten

 De Piet Heintunnel is dicht voor al het verkeer, behalve tram 26
 Tram 26 blijft gewoon rijden, op enkele weekenden na
 Meer drukte op omliggende autowegen verwacht, vooral op werkdagen en tijdens de spits

  • Om de verkeershinder te beperken, bieden we verschillende reisalternatieven
  • Kijk voor meer informatie op de website van de Gemeente Amsterdam

Hoe kan ik reizen?  Voor werkgevers

Hoe kun je het beste reizen?

Voorkom verkeershinder rondom de Piet Heintunnel met deze reisalternatieven, extra vervoer en speciale acties.

Tram 26


Probeer tram 26 met een GVB dagkaart voor € 1 (i.p.v. € 8,50)!

Piet Heintunnel dicht? Pak tram 26! Want die blijft gewoon door de tunnel rijden en is een goed alternatief voor de auto. En wie woont of werkt op Zeeburgereiland, IJburg of in de directe omgeving van de Piet Heintunnel kan nu wel heel voordelig tram 26 uitproberen. Samen met GVB hebben we namelijk een mooie actie: voor slechts € 1 een GVB Dagkaart.  Let op: op = op.

Ga naar GVB

Zeeburg P+R


Kom je met de auto vanaf de A1 of A2?

Je kunt goedkoop parkeren bij P+R Zeeburg (I, II en III). Vanaf hier pak je eenvoudig tram 26 naar station Amsterdam Centraal. Op werkdagen na 10.00 uur, in het weekend en op feestdagen kost een P+R-dagkaart € 1. Bij inrijden op werkdagen vóór 10.00 uur is dat € 8.

Ga naar parkeren

P+R Noord


Kom je met de auto vanaf de A1 of A10 Noord? 

Je kunt goedkoop parkeren bij P+R Noord of P+R Boven ‘t Y. Vanaf hier pak je eenvoudig metro 52 (de Noord/Zuidlijn) richting station Amsterdam Centraal of verder. Op werkdagen na 10.00 uur, in het weekend en op feestdagen kost een P+R-dagkaart € 1. Bij inrijden op werkdagen vóór 10.00 uur is dat € 8.

Ga naar parkeren

e-bike

 

Ga met de fiets of e-bike en spaar punten

Woon of werk je op fietsafstand? Probeer dan met de fiets te gaan. Dat is niet alleen gezond, je spaart zo ook punten voor gefietste kilometers. Die punten wissel je in voor leuke cadeaus in de webshop, of doneer je aan een van de goede doelen in de buurt. Hoe meer je fietst, hoe groter je beloning! Registreer je via de registratiewebsite van Toogethr Cycles, download de app en registreer elke rit die je fietst. Wij belonen je dan met punten voor je gefietste kilometers rondom de Piet Heintunnel. 

Ga naar de registratiewebsite van Toogethr Cycles

e-bike

 

Probeer een e-bike

Wil je wel graag fietsen, maar is je afstand net te groot om dat op een ‘gewone’ fiets te doen? Of ben je benieuwd naar een elektrische fiets? Je kunt straks een week lang tegen een kleine bijdrage een e-bike uitproberen. Hiervoor worden bij lokale fietsenwinkels en op verschillende locaties uitgiftepunten gecreëerd. Na afloop van de probeerperiode kun je extra voordelig een e-bike aanschaffen, of tegen een klein tarief voor langere tijd huren (via je werkgever). Een mooi alternatief tijdens de sluiting van de tunnel, waarbij het voor de veiligheid natuurlijk altijd aan te raden is om een helm te dragen.

Lees meer

NS trein

 

Neem de trein en reis vanaf het station verder    

Reizen met de trein is een duurzame, snelle en gemakkelijke manier van vervoer. Daarbij is het een slim alternatief voor de auto, zéker als je tijdens de sluiting van de Piet Heintunnel vanaf of naar het centrum of het oosten van Amsterdam wilt rijden. Je sluit niet aan in de file, maar neemt de trein vanaf of naar Amsterdam Centraal, Amsterdam Amstel of Amsterdam Muiderpoort en reist daarna voordelig verder met een OV-fiets, deelfiets of deelscooter. Of je stapt natuurlijk over op ander openbaar vervoer, zoals de metro, de tram of de bus. Geen hinder, veel gemak.    

Huur een OV-fiets       

Thuiswerken


Werk zoveel mogelijk thuis

Steeds meer banen worden flexibel ingericht. Dit betekent dat werknemers meer vrijheid krijgen om zelf te bepalen waar en wanneer ze werken. Of je nu genoeg hebt van het noodgedwongen thuiswerken of dat het eigenlijk prima bevalt: het is sowieso een goede manier om de spits te mijden. Zo hoef je niet te reizen op drukke momenten of routes.

Lees meer

Amaze


Regel je reizen met Amaze

Met de Amaze Mobility-app vind je heel gemakkelijk een alternatieve route of reis nu de tunnel gesloten is. Wil je graag met het ov, deelmobiliteit, de taxi of toch met je eigen auto? Je plant, boekt en betaalt het met één en dezelfde app. Zonder OV-chipkaart, zonder losse bonnetjes, maar met alle e-tickets op dezelfde plek. Download de app, en probeer het zelf uit! Met vouchercode: PHT2E krijg je de eerste 2 euro reistegoed van ons. Let wel: op=op. 

Download Amaze

Spitsmijden


Reis buiten de spits

Als je gebonden bent aan werktijden, is het lastig om zelf te bepalen hoe laat je reist. Bekijk daarom wat voor jou een haalbare manier van spitsmijden is. Begin klein. Als het mogelijk is om thuis te werken, zorg dan bijvoorbeeld dat je eerst één van je werkdagen niet meer in de spits reist. Werk het eerste uur (of natuurlijk de hele dag) thuis, in de buurt van huis of in een koffiezaakje. En ga daarna op je gemak naar je werk.

Meer informatie

felyx deelscooter

 

Elektrische deelscooter van felyx met korting

Als nieuwe klant van felyx krijg je 35 gratis rijminuten! Download de app en meld je aan met de code felyxPIETHEIN. Ben je al enthousiast gebruiker van de scooters, dan krijg je bij felyx 15% van de betaalde rijminuten terug van ieder ritje dat je maakt van of naar IJburg, Zeeburgereiland, Zeeburg en het Oostenlijk Havengebied. Iedere klant die tenminste één ritje maakt doet automatisch mee, hier hoef je zelf niks voor te doen.

Ga naar felyx

Check deelscooter

 

Elektrische deelscooter van Check met korting

Als nieuwe klant van Check in totaal 6 keer €2,50 korting op je rit. Download de app, maak een account aan en voer de code CHECKPIETHEIN in. De korting staat gelijk aan 10 gratis rijminuten per rit en wordt automatisch toegepast op de eerste 6 ritten. Is de ritprijs lager dan €2,50 dan is de rit dus helemaal gratis. De korting verloopt automatisch na 28 dagen. Woon of werk je in de omgeving van de Piet Heintunnel en ben je al klant? Houd dan je mail in de gaten, want ook onder bestaande klanten worden een aantal kortingscodes verspreid.

Ga naar Check

Rijtest Check

 

 

 

 

 

Thuiswerken Piet Heintunnel | Amsterdam Bereikbaar
Reis buiten de spits Piet Heintunnel | Amsterdam Bereikbaar.jpg
Reis met het OV Piet Heintunnel | Amsterdam Bereikbaar.jpg

Zo houden we de Piet Heintunnel veilig en beschikbaar

Sinds 25 juni 2021 is de Piet Heintunnel 15 maanden dicht voor grootschalige renovatie. De tunnel verbindt het centrum van Amsterdam met het Zeeburgereiland. Elke dag rijden er zo’n 30.000 voertuigen doorheen. Na bijna 25 jaar intensief gebruik is de Piet Heintunnel toe aan een renovatie. Installaties worden vernieuwd en het besturingssysteem wordt vervangen. Ook de civiele en bouwkundige delen worden gerenoveerd. Zo zorgen we ervoor dat de tunnel klaar is voor de toekomst: veilig te gebruiken, makkelijk te onderhouden en eenvoudig te bedienen.

Lees meer over de werkzaamheden 

Hoe ga ik hier als bedrijf mee om?

Heeft de renovatie van de Piet Heintunnel invloed op de bereikbaarheid van je organisatie? De makkelijkste manier om verkeershinder in de buurt te beperken, is (nog meer) thuiswerken. Maar dat is niet voor iedereen een optie. Speciaal voor werkgevers en werknemers heeft Amsterdam Bereikbaar een toolkit ontwikkeld met kant-en-klare communicatiemiddelen om medewerkers te informeren over reisalternatieven. Daarnaast zijn we partner van werkgeversnetwerk Breikers, dat de mobiliteitsbehoefte van je organisatie in kaart kan brengen en gratis advies geeft.

 Toolkit voor werkgevers Toolkit voor werknemers

Reisalternatieven IJburg Piet Heintunnel | Amsterdam Bereikbaar.jpg

 

Pak de fiets Piet Heintunnel | Amsterdam Bereikbaar.jpg
Parkeren bij een penr Piet Heintunnel | Amsterdam Bereikbaar.jpg

Veelgestelde vragen

Misschien staat je vraag hier tussen:

Wie zitten er achter Amsterdam Bereikbaar

Amsterdam Bereikbaar is een samenwerkingsverband tussen vijf grote infrapartijen: RijkswaterstaatGemeente Amsterdam, ProRail,Provincie Noord-Holland, en de Vervoerregio Amsterdam. We informeren reizigers over werkzaamheden in en rond de stad, en stimuleren hen met reisadviezen om verkeershinder slim te omzeilen. Zo houden we de regio Amsterdam samen bereikbaar.

Waar vind ik meer informatie over de werkzaamheden?

Je leest meer over de renovatie aan de Piet Heintunnel op deze projectpagina van de Gemeente Amsterdam.

 

Stuur ons een bericht