Periode
t/m
Kans op hinder
Veel hinder verwacht
Van invloed op
Auto

Belangrijk om te weten

  • Dicht van 25 juni 2021 t/m 30 september 2022
  • Om de verkeershinder te beperken, bieden we verschillende reisalternatieven
  • Kijk voor meer informatie over de renovatie van de Piet Heintunnel op amsterdam.nl/pietheintunnel

 De Piet Heintunnel is tijdens de werkzaamheden dicht voor al het verkeer, behalve voor tram 26
 Tram 26 blijft gewoon rijden, op enkele weekenden na (check amsterdam.nl/pietheintunnel voor de actuele data)
 Fors meer drukte op omleidingsroutes en omliggende wegen verwacht, vooral op werkdagen en tijdens de spits

Hoe kan ik reizen?   Voor werkgevers

Hoe kun je het beste reizen?

Voorkom verkeershinder rondom de Piet Heintunnel met deze reisalternatieven, extra vervoer en speciale acties.

Tram 26

Probeer tram 26 voor slechts € 1!

Piet Heintunnel dicht? Pak tram 26! Want die blijft gewoon door de tunnel rijden en is een goed alternatief voor de auto. En wie woont of werkt op Zeeburgereiland, IJburg of in de directe omgeving van de Piet Heintunnel kan vanaf 25 juni wel heel voordelig tram 26 uitproberen. Samen met GVB hebben we namelijk een mooie actie: voor slechts € 1 een GVB Dagkaart. Vraag vanaf 1 juni een actiecode aan (op=op). Vanaf 25 juni kun je deze verzilveren tegen betaling van € 1 in de GVB app of webshop. 

Ga naar GVB

Zeeburg.jpg

Kom je met de auto vanaf de A1 of A2?

Je kunt goedkoop parkeren bij P+R Zeeburg (I, II en III). Vanaf hier pak je eenvoudig tram 26 naar station Amsterdam Centraal. Op werkdagen na 10.00 uur, in het weekend en op feestdagen kost een P+R-dagkaart € 1. Bij inrijden op werkdagen vóór 10.00 uur is dat € 8.

Ga naar parkeren

P+R Noord.png

Kom je met de auto vanaf de A1 of A10 Noord? 

Je kunt goedkoop parkeren bij P+R Noord of P+R Boven ‘t Y. Vanaf hier pak je eenvoudig metro 52 (de Noord/Zuidlijn) richting station Amsterdam Centraal of verder. Op werkdagen na 10.00 uur, in het weekend en op feestdagen kost een P+R-dagkaart € 1. Bij inrijden op werkdagen vóór 10.00 uur is dat € 8.

Ga naar parkeren

Toogether cycles.jpeg

Ga met de fiets of e-bike en spaar punten

Woon je op fietsafstand? Probeer dan met de fiets te gaan. Dat is niet alleen gezond, je spaart zo ook punten voor gefietste kilometers. Die punten wissel je in voor leuke cadeaus in de webshop, of doneer je aan een van de goede doelen in de buurt. Hoe meer je fietst, hoe groter je beloning! Registreer je vanaf 3 mei via de registratiewebsite van Toogethr Cycles, download de app en registreer elke rit die je fietst. Wij belonen je dan vanaf 1 juni met punten voor je gefietste kilometers rondom de Piet Heintunnel. 

Ga naar de registratiewebsite van Toogethr Cycles

ebike Piet Heintunnel | Amsterdam Bereikbaarjpg

Probeer een e-bike

Wil je wel graag fietsen, maar is je afstand net te groot om dat op een ‘gewone’ fiets te doen? Of ben je benieuwd naar een elektrische fiets? Je kunt straks een week lang tegen een kleine bijdrage een e-bike uitproberen. Hiervoor worden bij lokale fietsenwinkels en op verschillende locaties uitgiftepunten gecreëerd. Na afloop van de probeerperiode kun je extra voordelig een e-bike aanschaffen, of tegen een klein tarief voor langere tijd huren (via je werkgever). Een mooi alternatief tijdens de sluiting van de tunnel, waarbij het voor de veiligheid natuurlijk altijd aan te raden is om een helm te dragen.

Lees meer

Deelscooters | Amsterdam Bereikbaar.jpg

Pak een elektrische deelscooter

Woon of werk je op Zeeburgereiland of IJburg, dan reis je met een deelscooter eenvoudig richting het centrum of terug. Elektrisch en dus schoon vervoer, met bijpassende helm. In samenwerking met felyx en Check zorgen wij dat er tijdens de tunnelwerkzaamheden in dit gebied extra deelscooters beschikbaar zijn. Daarnaast organiseren we leuke acties voor nieuwe gebruikers.

Ga naar felyx                       

 Ga naar Check

Thuiswerken

Werk zoveel mogelijk thuis

Steeds meer banen worden flexibel ingericht. Dit betekent dat werknemers meer vrijheid krijgen om zelf te bepalen waar en wanneer ze werken. Of je nu genoeg hebt van het noodgedwongen thuiswerken of dat het eigenlijk prima bevalt: het is sowieso een goede manier om de spits te mijden. Zo hoef je niet te reizen op drukke momenten of routes.

Lees meer

Amaze app | Amsterdam Bereikbaar.jpeg

Regel je reizen met Amaze

Speciaal vanwege de renovatie van de Piet Heintunnel wordt de nieuwe reisapp Amaze vervroegd gelanceerd in juni 2021. In deze app regel je alles voor jouw vervoersmiddelen op één plek: van het plannen en boeken tot betalen van jouw reis met auto, OV, deelmobiliteit en/of taxi. Zo heb je bovendien alle ritten in één overzicht.

Download Amaze

spits

Reis buiten de spits

Als je gebonden bent aan werktijden, is het lastig om zelf te bepalen hoe laat je reist. Bekijk daarom wat voor jou een haalbare manier van spitsmijden is. Begin klein. Als het mogelijk is om thuis te werken, zorg dan bijvoorbeeld dat je eerst één van je werkdagen niet meer in de spits reist. Werk het eerste uur (of natuurlijk de hele dag) thuis, in de buurt van huis of in een koffiezaakje. En ga daarna op je gemak naar je werk.

Meer informatie

Huur een OV fiets

Neem de trein en reis vanaf het station verder

Reizen met de trein is een duurzame, snelle en gemakkelijke manier van vervoer. Daarbij is het een slim alternatief voor de auto, zéker als je tijdens de sluiting van de Piet Heintunnel vanaf of naar het centrum of het oosten van Amsterdam wilt rijden. Je sluit niet aan in de file, maar neemt de trein vanaf of naar Amsterdam Centraal, Amsterdam Amstel of Amsterdam Muiderpoort en reist daarna voordelig verder met een OV-fiets, deelfiets of deelscooter. Of je stapt natuurlijk over op ander openbaar vervoer, zoals de metro, de tram of de bus. Geen hinder, veel gemak.

Huur een OV-fiets

Thuiswerken Piet Heintunnel | Amsterdam Bereikbaar.jpg

 

 

Zo houden we de Piet Heintunnel veilig en beschikbaar

Vanaf 25 juni 2021 is de Piet Heintunnel 15 maanden dicht voor grootschalige renovatie. De tunnel verbindt het centrum van Amsterdam met het Zeeburgereiland. Elke dag rijden er zo’n 30.000 voertuigen doorheen. Na bijna 25 jaar intensief gebruik is de Piet Heintunnel toe aan een renovatie. Installaties worden vernieuwd en het besturingssysteem wordt vervangen. Ook de civiele en bouwkundige delen worden gerenoveerd. Zo zorgen we ervoor dat de tunnel klaar is voor de toekomst: veilig te gebruiken, makkelijk te onderhouden en eenvoudig te bedienen.

Lees meer over de werkzaamheden 

Reis met het OV Piet Heintunnel | Amsterdam Bereikbaar.jpg

 

 

Hoe ga ik hier als bedrijf mee om?

Heeft de renovatie van de Piet Heintunnel invloed op de bereikbaarheid van je organisatie? De makkelijkste manier om verkeershinder in de buurt te beperken, is (nog meer) thuiswerken. Maar dat is niet voor iedereen een optie. Speciaal voor werkgevers en werknemers heeft Amsterdam Bereikbaar een toolkit ontwikkeld met kant-en-klare communicatiemiddelen om medewerkers te informeren over reisalternatieven. Daarnaast zijn we partner van werkgeversnetwerk Breikers, dat de mobiliteitsbehoefte van je organisatie in kaart kan brengen en gratis advies geeft.

 Toolkit voor werkgevers Toolkit voor werknemers

Reisalternatieven Piet Heintunnel | Amsterdam Bereikbaar.jpg
Parkeren bij een penr Piet Heintunnel | Amsterdam Bereikbaar.jpg

 

 

Piet & Hein.png

 

 

Veelgestelde vragen

Misschien staat je vraag hier tussen:

Wie zitten er achter Amsterdam Bereikbaar

Amsterdam Bereikbaar is een samenwerkingsverband tussen vijf grote infrapartijen: RijkswaterstaatGemeente Amsterdam, ProRail,Provincie Noord-Holland, en de Vervoerregio Amsterdam. We informeren reizigers over werkzaamheden in en rond de stad, en stimuleren hen met reisadviezen om verkeershinder slim te omzeilen. Zo houden we de regio Amsterdam samen bereikbaar.

Waar vind ik meer informatie over de werkzaamheden?

Je leest meer over de renovatie aan de Piet Heintunnel op deze projectpagina van de Gemeente Amsterdam.

 

Stuur ons een bericht