Periode
t/m
Kans op hinder
Veel hinder verwacht
Van invloed op
Auto
Fiets
Tram

Belangrijk om te weten

De Piet Heintunnel is weer open! We willen je bedanken voor je geduld en medewerking. Na een flinke renovatie is de Piet Heintunnel klaar voor de toekomst: veilig te gebruiken, eenvoudig te bedienen en makkelijk te onderhouden. Bekijk in de video wat ze allemaal gedaan hebben.

Hoe kun je het beste reizen?

Voorkom verkeershinder rondom de Piet Heintunnel met deze reisalternatieven, extra vervoer en speciale acties.

zeeburgerdijk


Ontwijk de Zeeburgerdijk

Tijdens de sluiting van de Piet Heintunnel adviseren wij de auto te laten staan en te kiezen voor een reisalternatief. Als je toch gebruik maakt van de auto zijn omleidingsroutes ingesteld via de S112 en S116. Deze routes kunnen het extra verkeer goed aan. In de praktijk kiezen veel automobilisten echter een route via de S114/Amsterdamsebrug-Zeeburgerdijk, die het extra verkeer niet aan kan. Dit leidt met name tijdens de spits tot ernstig oponthoud, een onveilige situatie voor fietsers die het drukke autoverkeer kruisen en veel overlast voor omwonenden. Wij vragen automobilisten deze route zo veel mogelijk te mijden en de officiële omleidingsroutes te volgen. Bedankt namens de fietsers en de omgeving!

amazemobility_amsterdambereikbaar


Vind, gebruik en betaal deelvervoer en OV met Amaze Mobility

De Amaze Mobility app laat jou het beschikbare deelvervoer en ov in jouw omgeving zien, gebruiken en betalen. Zo kies jij heel gemakkelijk het vervoer dat het beste past bij jouw reis op het moment dat jij op pad wil. Schijnt de zon vandaag? Neem een deelfiets of deelscooter. Bij regen neem je liever de tram. Amaze Mobility maakt flexibel kiezen gemakkelijk. In de app zie je op de kaart het beschikbare vervoer om jou heen en jij kiest zelf het vervoer dat het beste past. Zonder OV-chipkaart, gewoon allemaal te vinden, gebruiken en betalen vanuit je telefoon. Reis je met ons mee?  

Download Amaze

Donkey Republic


Pak een deelfiets

Op zoek naar een goed alternatief voor de auto? Pak een Donkey deelfiets! Download de Donkey Republic App en vind een fiets bij jou in de buurt. Met de kortingscode PIETHEINTUNNEL2022 krijg je nu 1 uur gratis. #DonkeyRepublic

Meer informatie

e-bike


Ga met de fiets of e-bike en spaar punten

Woon of werk je op fietsafstand? Probeer dan met de fiets te gaan. Dat is niet alleen gezond, je spaart zo ook punten voor gefietste kilometers. Die punten wissel je in voor leuke cadeaus in de webshop, of doneer je aan een van de goede doelen in de buurt. Hoe meer je fietst, hoe groter je beloning! Registreer je via de registratiewebsite van Toogethr Cycles, download de app en registreer elke rit die je fietst. Wij belonen je dan met punten voor je gefietste kilometers rondom de Piet Heintunnel. 

Ga naar de registratiewebsite van Toogethr Cycles

Cargoroo


Pak de bak!

Breng jij je kinderen naar school met de auto? Of ga je vaak met de auto naar het werk? De spits en werkzaamheden rondom de Piet Heintunnel kunnen zorgen voor verkeershinder. Huur de elektrische buurtbakfiets van Cargoroo en fiets hier snel voorbij. Heb je de kinderen afgezet? Dan is de elektrische buurtbakfiets ook handig voor de boodschappen. Download en registreer nu de app van Cargoroo en krijg het eerste uur volledig gratis. #letscargoroo

Ga  naar Cargoroo

felyx deelscooter


Elektrische deelscooter van felyx met korting

Als nieuwe klant van felyx krijg je maar liefst 30 gratis rijminuten! Download de app, meld je aan en voer de code PIETHEIN15 in. Je ontvangt dan bovenop de eerste 15 minuten na registratie 15 gratis rijminuten! Ben je al enthousiast gebruiker van de deelscooter? Dan zul je merken dat ons servicegebied, mede in verband met de sluiting van de Piet Heintunnel, uitgebreid is in IJburg, Zeeburgereiland, Zeeburg en het Oostelijk Havengebied. Hierdoor is het nog makkelijker om in deze gebieden een felyx te vinden en snel je weg te vinden van en naar andere delen van de stad.

Ga naar felyx

Check deelscooter


Elektrische deelscooter van Check met korting

Als nieuwe klant van Check krijg je in totaal 6 keer €2,50 korting op je rit. Download de app, maak een account aan en voer de code PIETHEIN in. De korting staat gelijk aan 10 gratis rijminuten per rit en wordt automatisch toegepast op de eerste 6 ritten. Is de ritprijs lager dan €2,50 dan is de rit dus helemaal gratis. De korting verloopt automatisch na 28 dagen. Woon of werk je in de omgeving van de Piet Heintunnel en ben je al klant? Deel dan je persoonlijke uitnodigingscode met je collega's of je buren. Als zij zich met jouw code aanmelden en een rit maken, ontvangen jullie allebei 20 gratis rijminuten. Je vindt je persoonlijke uitnodigingscode in het menu van de app bij 'Gratis rijden'.

Ga naar Check

Tram 26


Probeer tram 26 met een GVB dagkaart voor € 1 (i.p.v. € 8,50)!

Piet Heintunnel dicht? Pak tram 26! Want die blijft gewoon door de tunnel rijden en is een goed alternatief voor de auto. En wie woont of werkt op Zeeburgereiland, IJburg of in de directe omgeving van de Piet Heintunnel kan nu wel heel voordelig tram 26 uitproberen. Samen met de gemeente Amsterdam hebben we namelijk een mooie actie: voor slechts € 1 een GVB dagkaart. 

Ga naar het GVB

Thuiswerken


Werk zoveel mogelijk thuis

Steeds meer banen worden flexibel ingericht. Dit betekent dat werknemers meer vrijheid krijgen om zelf te bepalen waar en wanneer ze werken. Of je nu genoeg hebt van het noodgedwongen thuiswerken of dat het eigenlijk prima bevalt: het is sowieso een goede manier om de spits te mijden. Zo hoef je niet te reizen op drukke momenten of routes.

Lees meer

Spitsmijden


Reis buiten de spits

Als je gebonden bent aan werktijden, is het lastig om zelf te bepalen hoe laat je reist. Bekijk daarom wat voor jou een haalbare manier van spitsmijden is. Begin klein. Als het mogelijk is om thuis te werken, zorg dan bijvoorbeeld dat je eerst één van je werkdagen niet meer in de spits reist. Werk het eerste uur (of natuurlijk de hele dag) thuis, in de buurt van huis of in een koffiezaakje. En ga daarna op je gemak naar je werk.

Meer informatie

P+R Noord


Kom je met de auto vanaf de A1 of A10 Noord? 

Je kunt goedkoop parkeren bij P+R Noord of P+R Boven ‘t Y. Vanaf hier pak je eenvoudig metro 52 (de Noord/Zuidlijn) richting station Amsterdam Centraal of verder. Op werkdagen na 10.00 uur, in het weekend en op feestdagen kost een P+R-dagkaart € 1. Bij inrijden op werkdagen vóór 10.00 uur is dat € 8.

Ga naar parkeren

Ns trein goed formaat


Neem de trein

Reizen met de trein is een duurzame, snelle en gemakkelijke manier van vervoer. Daarbij is het een slim alternatief voor de auto, zéker als je tijdens de sluiting van de Piet Heintunnel vanaf of naar het centrum of het oosten van Amsterdam wilt rijden. Je sluit niet aan in de file, maar neemt de trein vanaf of naar Amsterdam Centraal, Amsterdam Amstel of Amsterdam Muiderpoort en reist daarna voordelig verder met een OV-fiets, deelfiets of deelscooter. Of je stapt natuurlijk over op ander openbaar vervoer, zoals de metro, de tram of de bus. Goed voorbereid op pad? Plan je reis vooraf in de NS-app of met de reisplanner.

Plan je treinreis

Zeeburg P+R


Kom je met de auto vanaf de A1 of A2?

Je kunt goedkoop parkeren bij P+R Zeeburg (I, II en III). Vanaf hier pak je eenvoudig tram 26 naar station Amsterdam Centraal. Op werkdagen na 10.00 uur, in het weekend en op feestdagen kost een P+R-dagkaart € 1. Bij inrijden op werkdagen vóór 10.00 uur is dat € 8.

Ga naar parkeren

Zo houden we de Piet Heintunnel veilig en beschikbaar

Sinds 25 juni 2021 is de Piet Heintunnel dicht voor grootschalige renovatie. De tunnel verbindt het centrum van Amsterdam met het Zeeburgereiland. Elke dag rijden er zo’n 30.000 voertuigen doorheen. Na bijna 25 jaar intensief gebruik is de Piet Heintunnel toe aan een renovatie. Installaties worden vernieuwd en het besturingssysteem wordt vervangen. Ook de civiele en bouwkundige delen worden gerenoveerd. Zo zorgen we ervoor dat de tunnel klaar is voor de toekomst: veilig te gebruiken, makkelijk te onderhouden en eenvoudig te bedienen.

Lees meer over de werkzaamheden 

Hoe ga ik hier als bedrijf mee om?

Heeft de renovatie van de Piet Heintunnel invloed op de bereikbaarheid van je organisatie? De makkelijkste manier om verkeershinder in de buurt te beperken, is (nog meer) thuiswerken. Maar dat is niet voor iedereen een optie. Speciaal voor werkgevers en werknemers heeft Amsterdam Bereikbaar een toolkit ontwikkeld met kant-en-klare communicatiemiddelen om medewerkers te informeren over reisalternatieven. Daarnaast zijn we partner van werkgeversnetwerk Breikers, dat de mobiliteitsbehoefte van je organisatie in kaart kan brengen en gratis advies geeft.

Meer voor werkgevers

Werkgevers toolkit

Werkgeverstoolkit


Met deze toolkit voorzien we werkgevers in de omgeving van de Piet Heintunnel van informatiemateriaal over alternatieve reismogelijkheden. Deze informatie kan worden gebruikt om de alternatieve reismogelijkheden onder de aandacht te brengen bij werknemers, collega’s, klanten en (andere) bezoekers van de organisatie.

Download de volledige toolkit

Werknemers toolkit

Toolkit werknemers


In deze toolkit vind je uitgebreide informatie over de sluiting van de Piet Heintunnel. Omdat je werkt in de buurt van de Piet Heintunnel, lichten we graag toe wat slimme reisalternatieven zijn.

Download de volledige toolkit

 

Blijf op de hoogte 

Piet Heintunnel is weer open

Veelgestelde vragen

Misschien staat je vraag hier tussen:

Wie zitten er achter Amsterdam Bereikbaar

Amsterdam Bereikbaar is een samenwerkingsverband tussen vijf grote infrapartijen: RijkswaterstaatGemeente Amsterdam, ProRail,Provincie Noord-Holland, en de Vervoerregio Amsterdam. We informeren reizigers over werkzaamheden in en rond de stad, en stimuleren hen met reisadviezen om verkeershinder slim te omzeilen. Zo houden we de regio Amsterdam samen bereikbaar.

Waar vind ik meer informatie over de werkzaamheden?

Je leest meer over de renovatie aan de Piet Heintunnel op deze projectpagina van de Gemeente Amsterdam.

 

Stuur ons een bericht