Periode
t/m
Kans op hinder
Veel hinder verwacht
Van invloed op
Auto

Belangrijk om te weten

  • Dicht van 25 juni 2021 t/m 30 september 2022
  • Om de verkeershinder te beperken, bieden we verschillende reisalternatieven
  • Kijk voor meer informatie over de renovatie van de Piet Heintunnel op amsterdam.nl/pietheintunnel

 De Piet Heintunnel is tijdens de werkzaamheden dicht voor al het verkeer, behalve voor tram 26
 Tram 26 blijft gewoon rijden, op enkele weekenden na (check amsterdam.nl/pietheintunnel voor de actuele data)
 Fors meer drukte op omleidingsroutes en omliggende wegen verwacht, vooral op werkdagen en tijdens de spits

Hoe kan ik reizen?   Voor werkgevers

Hoe kun je het beste reizen?

Voorkom verkeershinder rondom de Piet Heintunnel met deze reisalternatieven, extra vervoer en speciale acties.

IJtram 26 GVB | Amsterdam Bereikbaar.JPG.jpg


Actie voor tram 26

Woon je op Zeeburgereiland of IJburg? Of reis je naar een bestemming in dit gebied? Begin juni lanceren we samen met GVB een mooie actie voor tram 26. Deze lijn biedt bovendien ruimte voor extra veel passagiers, omdat er altijd twee trams gekoppeld rijden. Houd voor de meest actuele informatie deze website van Amsterdam Bereikbaar in de gaten. 

Zeeburg.jpg


Kom je met de auto vanaf de A1 of A2?

Je kunt goedkoop parkeren bij P+R Zeeburg (I, II en III). Vanaf hier pak je eenvoudig tram 26 naar station Amsterdam Centraal. Op werkdagen na 10.00 uur, in het weekend en op feestdagen kost een P+R-dagkaart € 1. Bij inrijden op werkdagen vóór 10.00 uur is dat € 8.

Ga naar parkeren

P+R Noord.png


Kom je met de auto vanaf de A1 of A10 Noord? 

Je kunt goedkoop parkeren bij P+R Noord of P+R Boven ‘t Y. Vanaf hier pak je eenvoudig metro 52 (de Noord/Zuidlijn) richting station Amsterdam Centraal of verder. Op werkdagen na 10.00 uur, in het weekend en op feestdagen kost een P+R-dagkaart € 1. Bij inrijden op werkdagen vóór 10.00 uur is dat € 8.

Ga naar parkeren

Toogether cycles.jpeg


Ga met de fiets of e-bike en spaar punten

Woon je op fietsafstand? Probeer dan met de fiets te gaan. Dat is niet alleen gezond, je spaart zo ook punten voor gefietste kilometers. Die punten wissel je in voor leuke cadeaus in de webshop, of doneer je aan een van de goede doelen in de buurt. Hoe meer je fietst, hoe groter je beloning! Registreer je vanaf 3 mei via de registratiewebsite van Toogethr Cycles, download de app en registreer elke rit die je fietst. Wij belonen je dan vanaf 1 juni met punten voor je gefietste kilometers rondom de Piet Heintunnel. 

Ga naar de registratiewebsite van Toogethr Cycles

ebike Piet Heintunnel | Amsterdam Bereikbaarjpg


Probeer een e-bike

Wil je wel graag fietsen, maar is je afstand net te groot om dat op een ‘gewone’ fiets te doen? Of ben je benieuwd naar een elektrische fiets? Je kunt straks een week lang tegen een kleine bijdrage een e-bike uitproberen. Hiervoor worden bij lokale fietsenwinkels en op verschillende locaties uitgiftepunten gecreëerd. Na afloop van de probeerperiode kun je extra voordelig een e-bike aanschaffen, of tegen een klein tarief voor langere tijd huren (via je werkgever). Een mooi alternatief tijdens de sluiting van de tunnel, waarbij het voor de veiligheid natuurlijk altijd aan te raden is om een helm te dragen.

Deelscooters | Amsterdam Bereikbaar.jpg


Pak een elektrische deelscooter

Woon je op Zeeburgereiland of IJburg, dan reis je met een deelscooter eenvoudig richting het centrum. Elektrisch en dus schoon vervoer, met bijpassende helm. In samenwerking met felyx en Check zorgen wij dat er tijdens de tunnelwerkzaamheden in dit gebied extra deelscooters beschikbaar zijn. Daarnaast organiseren we leuke acties voor nieuwe gebruikers.

Ga naar felyx                       

 Ga naar Check

Thuiswerken | Amsterdam Bereikbaar


Werk zoveel mogelijk thuis

Steeds meer banen worden flexibel ingericht. Dit betekent dat werknemers meer vrijheid krijgen om zelf te bepalen waar en wanneer ze werken. Of je nu genoeg hebt van het noodgedwongen thuiswerken of dat het eigenlijk prima bevalt: het is sowieso een goede manier om de spits te mijden. Zo hoef je niet te reizen op drukke momenten of routes.

Lees meer

Amaze app _ Amsterdam Bereikbaar.png

Regel je reizen met Amaze

Speciaal vanwege de renovatie van de Piet Heintunnel wordt de nieuwe reisapp Amaze vervroegd gelanceerd in juni 2021. In deze app regel je alles voor jouw vervoersmiddelen op één plek: van het plannen en boeken tot betalen van uw reis met auto, OV, deelmobiliteit en/of taxi. Zo heb je bovendien alle ritten in één overzicht.

Download Amaze

spits Amsterdam.jpg


Reis buiten de spits

Als je gebonden bent aan werktijden, is het lastig om zelf te bepalen hoe laat je reist. Bekijk daarom wat voor jou een haalbare manier van spitsmijden is. Begin klein. Als het mogelijk is om thuis te werken, zorg dan bijvoorbeeld dat je eerst één van je werkdagen niet meer in de spits reist. Werk het eerste uur (of natuurlijk de hele dag) thuis, in de buurt van huis of in een koffiezaakje. En ga daarna op je gemak naar je werk.

Meer informatie

Thuiswerken Piet Heintunnel | Amsterdam Bereikbaar.jpg

 

 

 

Reis buiten de spits Piet Heintunnel | Amsterdam Bereikbaar.jpg

 

 

Zo houden we de Piet Heintunnel veilig en beschikbaar

Vanaf 25 juni 2021 is de Piet Heintunnel 15 maanden dicht voor grootschalige renovatie. De tunnel verbindt het centrum van Amsterdam met het Zeeburgereiland. Elke dag rijden er zo’n 30.000 voertuigen doorheen. Na bijna 25 jaar intensief gebruik is de Piet Heintunnel toe aan een renovatie. Installaties worden vernieuwd en het besturingssysteem wordt vervangen. Ook de civiele en bouwkundige delen worden gerenoveerd. Zo zorgen we ervoor dat de tunnel klaar is voor de toekomst: veilig te gebruiken, makkelijk te onderhouden en eenvoudig te bedienen.

Lees meer over de werkzaamheden 

Reis met het OV Piet Heintunnel | Amsterdam Bereikbaar.jpg

 

Pak de fiets Piet Heintunnel | Amsterdam Bereikbaar.jpg

 

Hoe ga ik hier als werkgever mee om?

Heeft de renovatie van de Piet Heintunnel invloed op de bereikbaarheid van je organisatie? De makkelijkste manier om verkeershinder in de buurt te beperken, is (nog meer) thuiswerken. Maar dat is niet voor iedereen een optie. Speciaal voor werkgevers heeft Amsterdam Bereikbaar een toolkit ontwikkeld met kant-en-klare communicatiemiddelen om medewerkers te informeren over reisalternatieven. Deze toolkit komt binnenkort online op deze pagina, dus houd 'm in de gaten. Daarnaast zijn we partner van werkgeversnetwerk Breikers, dat de mobiliteitsbehoefte van je organisatie in kaart kan brengen en gratis advies geeft.

Meer voor werkgevers

Reisalternatieven Piet Heintunnel | Amsterdam Bereikbaar.jpg
Parkeren bij een penr Piet Heintunnel | Amsterdam Bereikbaar.jpg

 

 

Piet & Hein.png

 

 

 

Veelgestelde vragen

Misschien staat je vraag hier tussen:

 

Stuur ons een bericht

Wie zitten er achter Amsterdam Bereikbaar

Amsterdam Bereikbaar is een samenwerkingsverband tussen vijf grote infrapartijen: RijkswaterstaatGemeente Amsterdam, ProRail,Provincie Noord-Holland, en de Vervoerregio Amsterdam. We informeren reizigers over werkzaamheden in en rond de stad, en stimuleren hen met reisadviezen om verkeershinder slim te omzeilen. Zo houden we de regio Amsterdam samen bereikbaar.

Waar vind ik meer informatie over de werkzaamheden?

Je leest meer over de renovatie aan de Piet Heintunnel op deze projectpagina van de Gemeente Amsterdam.