Over ons

Dit zijn wij

Amsterdam Bereikbaar is een samenwerkingsverband tussen vijf grote infrapartijen:  RijkswaterstaatGemeente AmsterdamProRailProvincie Noord-Holland,en Vervoerregio Amsterdam. Daarnaast is NS als spoorvervoerder aangesloten en Breikers, voor de verbinding met werkgevers.

Wij willen een soepele samenwerking en afstemming tussen infrapartijen vanzelfsprekend maken. Door eraan bij te dragen dat grote wegwerkzaamheden en projecten in de openbare ruimte uitgevoerd kunnen worden, werken we aan ons ultieme doel: zorgen dat reizigers een acceptabele verkeershinder ervaren tijdens werkzaamheden in en rond de stad.

See the English version of this page

External video URL
Organogram | Amsterdam Bereikbaar

Dit doen we

Amsterdam Bereikbaar biedt een platform waar medewerkers van infraprojecten elkaar makkelijker kunnen vinden. Hierdoor kunnen infraprojecten hun planningen beter op elkaar afstemmen en werkzaamheden bundelen die in hetzelfde gebied en tijdvak plaatsvinden. Dit noemen we 'clusteraanpak'. Daarnaast bieden we vanuit onze vier werkgroepen Communicatie, Mobiliteitsmaatregelen, Community, Monitoring & Evaluatie concrete hulpmiddelen aan infraprojecten om hinder tijdens werkzaamheden te verminderen.

Onze organisatie

We zorgen voor een organisatiestructuur die besluitvorming versnelt. We bundelen werkzaamheden die in hetzelfde gebied en tijdvak plaatsvinden, zodat infrabeheerders hun planningen beter op elkaar kunnen afstemmen. Dit noemen we de ‘clusteraanpak’. Om forenzen te bereiken, werken we daarnaast samen met werkgeversorganisatie Breikers.

Onze kernwaarden

Amsterdam_wegversperring

 

Reiziger centraal

Bij alles wat we doen, stellen we onszelf de vraag: waar zijn reizigers het meeste bij gebaat? Binnen deze groep onderscheiden we ‘bewoners’ en ‘forenzen’. Door ons te verdiepen in hun gedrag, kunnen we goed aansluiten op hun wensen en behoeften.

 

 

Multimodaal amsterdam

 

De kracht van samen

Onze grootste kracht is het verbinden van projecten. Geen gemeentelijk oerwoud, maar een lerende organisatie en een toegankelijk platform waar professionals elkaar snel kunnen vinden. Met korte lijnen, slimme planningen en snelle besluitvorming zetten we ons gezamenlijk in voor minder hinder. Bovendien kunnen we dankzij deze samenwerking kosten besparen.

pop_upstore

 

Handige ondersteuning

We zijn er om projectleiders te ondersteunen. Dat doen we met concrete hulpmiddelen waarmee ze verkeershinder kunnen beperken en reizigers beter kunnen informeren. Denk aan een vlekkenkaart, een website of hulp bij het opzetten van een OV-fiets pop-upwinkel.

 

centraal_station

 

Voor en door professionals

Amsterdam Bereikbaar is een samenwerkingsverband tussen grote infrapartijen, en daarom een netwerk van experts. Door deze samenwerking te stroomlijnen, kunnen we ervaringen uitwisselen, kennis opbouwen en profiteren van elkaars expertise.