Afsluiting Westerdoksluis (S100)

Van woensdag 28 april tot en met vrijdag 28 mei werken we aan de Westerdoksluis (brug 314). De brug is de hele periode afgesloten voor verkeer. De Westerdoksluis ligt in de S100, tussen de De Ruijterkade en de Westerdoksdijk langs het IJ. De klep van de brug vertoont gebreken en is niet meer sterk genoeg voor het zwaarste wegverkeer. De brug is onderdeel van de centrumring S100 en vormt de oostelijke toegang tot het Westerdokseiland. De afsluiting van de brug heeft daardoor forste impact op het verkeer en de omgeving. We nemen maatregelen om de brug veilig in gebruik te houden. 

Welke maatregelen 

  • Sinds 3 augustus 2020 mogen tijdelijk alleen voertuigen tot een maximaal gewicht van 45 ton over de brug rijden.
  • Van 28 april tot en met 28 mei 2021 gaan we het brugdek versterken en het aangetaste staalwerk herstellen. Als dit is gebeurd, dan kan al het verkeer weer gebruikmaken van de brug.

Wanneer

De gewichtsbeperking voor voertuigen geldt vanaf 3 augustus 2020 tot de brugklep is versterkt. Van 28 april tot en met 28 mei 2021 is de brug afgesloten door werkzaamheden

Bereikbaarheid en gevolgen voor verkeer

Van 28 april tot en met 28 mei is de Westerdoksluis in beide richtingen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, fietsers en voetgangers. We leiden het verkeer om via andere routes. De buslijnen 48 en 248 en de nood- en hulpdiensten kunnen wel gebruik blijven maken van de brug.

Gemotoriseerd verkeer

U kunt uw reis het beste plannen met een navigatie-app zoals Google Maps of Waze. Die plannen uw route op basis van actuele informatie over afsluitingen en omleidingen.

  • Doorgaand verkeer op de A10 wordt via borden geadviseerd om niet via de Spaarndammertunnel (afrit S101) de stad in te rijden.
  • Doorgaand verkeer in de stad kan omrijden via de centrumring S100
  • Fietsers en voetgangers gebruiken de naastgelegen Han Lammersbrug tussen het Westerdoksplein en de Westerdokskade.
Afsluiting Westerdoksluis | Amsterdam Bereikbaar

 

Uitvoering door: Programma Bruggen en Kademuren van de gemeente.

Bron: Gemeente Amsterdam

Modaliteiten
Auto
Fiets