Gevolgen voor (OV)-verkeer door werk met Pasen aan Zuidasdok

Vanaf donderdag 1 april 20.00 uur tot dinsdag 6 april 05.00 uur werken we 24/7 aan het dak van de nieuwe reizigerstunnel van station Amsterdam Zuid. Hoewel de A10 deze keer gewoon in gebruik blijft, heeft het werk wel gevolgen voor het (OV)-verkeer.

Zuidasdok | Amsterdam Bereikbaar

De werkzaamheden zijn voor de Brittenpassage, de toekomstige tweede stationspassage van Amsterdam Zuid. Het dak van de stationspassage bestaat uit 7 delen van circa 70 meter lang. Eén deel schoven we eind 2019 op zijn plek. In augustus 2021 schuiven we het tweede en derde dakdeel op hun plek. In de vier dagen rond Pasen maken we onder andere de fundering voor deze nieuwe dakdelen.

Transporten

Op het werkterrein tussen de sporen is geen ruimte voor opslag. Alle benodigde materialen moeten worden aan- en afgevoerd over de weg. Het gaat bijvoorbeeld om spoorsecties, ballastmateriaal, steigerperrons, zand, beton en wapeningskorven. Het werkverkeer gebruikt hiervoor het oostelijk deel van de Parnassusweg, de Strawinskylaan, Beethovenstraat en de De Boelelaan. Op de kaart hierboven vindt u de route die de vrachtwagens rijden. Verkeersregelaars leiden het in- en uitvoegend werkverkeer in goede banen. Gedurende de hele werkperiode houdt een veeg/zuigwagen de openbare weg schoon.

Parnassusweg afgesloten

Vanwege het bouwverkeer zijn we genoodzaakt de Parnassusweg richting centrum af te sluiten voor auto’s, fietsers en voetgangers. De afsluiting geldt alleen voor het deel tussen de Mahlerlaan en Strawinskylaan, voor de rijrichting van zuid naar noord. De afsluiting duurt van donderdag 1 april 22:00 uur tot dinsdag 6 april 05:00 uur. Auto’s rijden om via de De Boelelaan, Beethovenstraat en Strawinskylaan. Fietsers en voetgangers leiden we om via de westzijde van de Parnassusweg. De Eduard van Beinumstraat blijft toegankelijk.

Minder metro’s en treinen

De A10 Zuid blijft gewoon open voor autoverkeer. U kunt ook gebruik blijven maken van de metro en trein, maar deze rijden op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag volgens een aangepaste dienstregeling (zie NS-reisplanner, gvb.nl of 9292.nl). De stationsopgang aan de Parnassusweg is op deze dagen gesloten. Heeft u uw fiets in de rekken staan, dat wordt u daar naartoe begeleid door verkeersregelaars.

Geluidshinder

De geluidshinder is minimaal en het geluidsniveau valt binnen wat is toegestaan. Maar als de avondklok nog geldt in deze dagen, dan kan het stiller zijn dan normaal en kunt u de werkzaamheden horen.

Het werk is live te volgen via de webcam.

Bron: Zuidas.nl

Cluster
Alle werkzaamheden in Amsterdam Zuid
Modaliteiten
Auto
Fiets