Kom je langs tijdens de Dag van de Bouw?

Op zaterdag 18 juni opent de Uithoornlijn haar deuren. Tussen 10.00 en 16.00 uur ben je van harte welkom een kijkje te komen achter de bouwhekken. Medewerkers van de projectorganisatie en aannemer Dura Vermeer laten je graag zien welke werkzaamheden we uitvoeren en hoe de tramlijn er straks uitziet. Ook beantwoorden ze graag vragen over het project.

FDE-0085.jpeg


Programma

We nodigen je van harte uit op één van de drie locaties waar we op dit moment aan het werk zijn:

Op de parkeerplaats nabij halte Uithoorn Centrum (Stationsstraat)
Vanaf de parkeerplaats heb je een goed uitzicht op de tramhalte die hier in aanbouw is. Daarnaast zie je de aanleg van de tramsporen en de vernieuwing van de parkeerplaats zelf. Ook ons mobiele informatiepunt vindt je op deze locatie terug. Kinderen kunnen hier als echte bouwvakker op de foto.

Naast het viaduct over de Amsterdamseweg
Vanaf het braakliggende terrein naast het viaduct over de Amsterdamseweg heb je prachtig zicht op de werkzaamheden die we op dit moment op de busbaan uitvoeren. Je kunt niet alleen de werkzaamheden op het viaduct aanschouwen, maar ook de trambaan in wording en de nieuwe geluidschermen bekijken.

Op de bouwhub, het bouwterrein tussen de Randweg en de N201
Direct naast het bouwterrein verreist in het najaar het viaduct over de N201. De eerste voorbereidingen zijn al zichtbaar. We nemen je mee het talud op, vanwaar je neerkijkt op de N201 en zicht heeft op het opstelterrein. Op de bouwhub geven we korte workshops over de dode hoek van onze bouwvrachtwagens. Er is een knutselterras, je kunt onder andere de Bieslookbruggen (die hier tijdelijk opgeslagen liggen) en de wokkels voor windenergie bekijken.

Praktisch

Kinderen zijn (onder begeleiding van een volwassene) van harte welkom! We verzoeken iedereen om lopend of met de fiets naar de Dag van de Bouw te komen. Je kunt zelfstandig tussen de verschillende locaties verplaatsen, er is geen vast programma. Je bezoekt een bouwterrein. Trek daarom stevige schoenen aan. Het terrein is helaas niet geschikt voor kinderwagens.

Aanmelden

Aanmelden voor de Dag van de Bouw is niet nodig.

Meer informatie

Via deze website en onze sociale media houden we u op de hoogte van het programma. Ook als de Dag van de Bouw, bijvoorbeeld door heel slecht weer, niet doorgaat, vindt je dat terug op de verschillende kanalen. Heb je vragen? Mail dan naar info@uithoornlijn.nl, bel, SMS of Whatsapp naar 06-3872 7942 of stuur ons een DM.

Bron: Uithoornlijn

Cluster
Alle werkzaamheden in Amsterdam Zuid
Modaliteiten
Auto
Metro