Zomer 2022: afsluiting A10 Zuid gedurende 11 dagen

Van 22 juli tot 3 augustus 2022 wordt grote verkeershinder verwacht aan de zuidkant van Amsterdam. Deze 11 dagen zijn de A4 en A10 Zuid dicht van knooppunt Badhoevedorp tot oprit S109 RAI. Dit vanwege werkzaamheden aan station Amsterdam Zuid.

Omleidingskaart_A10_zuid

 

Richting Utrecht

Voor de bouwwerkzaamheden zijn de A4 en de A10 Zuid richting Utrecht afgesloten vanaf knooppunt Badhoevedorp tot oprit S109 RAI. De afsluiting start op 22 juli om 22:00 uur en eindigt voor de ochtendspits op woensdag 3 augustus. Verkeer wordt omgeleid via de A9 en A5 (zie het kaartje hierboven). Hoewel voor de afsluiting een relatief verkeersluwe periode is gekozen, moeten automobilisten rekening houden met een forse extra reistijd die kan oplopen tot een uur. Station Amsterdam Zuid blijft bereikbaar per trein maar met een aangepaste dienstregeling. De metro rijdt tijdens deze 11-daagse periode wel gewoon.

Noord/Zuidlijn

Toch komt er ook hinder voor metroreizigers in de zomer van 2022. Voorafgaand aan de afsluiting van de A10 Zuid vinden er namelijk werkzaamheden plaats aan de metroperrons. Van zaterdag 16 juli tot en met vrijdag 22 juli zijn er daarom minder metrosporen in gebruik. Metro 52, de Noord/Zuidlijn, rijdt niet naar station Amsterdam Zuid maar begint en eindigt op Europaplein (RAI). Daarna rijdt metro 52 weer volgens dienstregeling.

Nieuwe stationspassage

De werkzaamheden maken onderdeel uit van Zuidasdok, waarbij de A10 Zuid wordt verbreed en ondertunneld en station Amsterdam Zuid compleet vernieuwd. De bouw van de tweede stationspassage is een cruciale stap in de capaciteitsuitbreiding van het drukke station Amsterdam Zuid. Dit station is na de vernieuwing, in reizigersaantallen, vergelijkbaar met station Amsterdam Centraal.

Bron: Zuidas.nl

Cluster
Alle werkzaamheden in Amsterdam Zuid
Modaliteiten
Auto
Bus
Metro
Tram
Trein