Hoe mijd ik de spits?

Als je gebonden bent aan werktijden, is het natuurlijk lastig om zelf te bepalen hoe laat je reist. Bekijk daarom wat voor jou de makkelijkste manier van spitsmijden is. Zorg bijvoorbeeld dat je een van je werkdagen niet meer in de spits van en naar je werk reist. Werk het eerste uur (of de hele dag) thuis, in de buurt van huis of in een koffiezaakje naast de school van je kinderen. Is het lekker weer? Pak dan eens (een deel van je reis) de fiets.

spits | Amsterdam Bereikbaarjpg

Waarom is het belangrijk om de spits te mijden?

De afgelopen jaren reisden er dagelijks ongeveer 1,1 miljoen mensen in de regio Amsterdam van en naar hun werk. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Automobilisten staan in en rondom onze hoofdstad elk jaar gemiddeld 60 uur in de file. En ook het OV kan druk zijn.

Zo’n moeizame start heeft de rest van de dag gevolgen: tijdens je werk heb je minder concentratie, ervaar je meer stress en voel je minder werkgeluk. Gelukkig vinden er elke dag al zo’n 9.000 spitsmijdingen plaats. Dat levert ongeveer 1.000 extra uur op en € 10.000 filewinst.

Ben je een werkgever?

Om zoveel mogelijk spitsmijdingen te realiseren, werkt Amsterdam Bereikbaar intensief samen met Breikers. Breikers begeleidt, informeert en motiveert werkgevers in en om Amsterdam bij hun transitie naar slimme en duurzame mobiliteit. Het mijden van de spits is een van de manieren om dit te bereiken. Zo kunnen we samen de druk op het verkeer verlichten.

Naar Breikers voor gratis advies

Ring A10 | Amsterdam Bereikbaar.jpg