Na zomervakantie meer drukte tijdens sluiting Piet Heintunnel

De zomervakantie is voorbij, de scholen beginnen weer en mensen gaan weer aan het werk. Daardoor neemt de verkeersdrukte toe. Automobilisten moeten er rekening mee houden dat de Piet Heintunnel nog steeds dicht is voor renovatiewerkzaamheden. De gemeente Amsterdam biedt reisalternatieven, waarvoor speciale acties lopen.

Goed begin

Sinds 25 juni is de Piet Heintunnel voor een periode van 15 maanden dicht voor een grote renovatie.

Als alternatief kiezen automobilisten voor thuiswerken of bijvoorbeeld de fiets, een elektrische scooter of de tram. Reizigers die afhankelijk zijn van de auto verspreiden zich over de omleidingsroutes. Mede hierdoor is de eerste periode na tunnelsluiting in het verkeer rustig verlopen. Uiteraard is het voor iedereen prettig als de situatie zo blijft. Daarom is het advies ook nu te kiezen voor een slim reisalternatief.

Korting en cadeaus

Zo kun je voor € 1 een GVB dagkaart proberen, waarmee je met tram 26 alsnog door de Piet Heintunnel reist. Of je pakt een deelscooter van felyx of Check en krijgt gratis rijminuten. Als je fietst, spaar je via de Toogethr Cycles-app punten voor cadeaus of het goede doel. En voor een tientje probeer je een week een e-bike of e-bakfiets. Via de Amaze app plan boek en betaal je je reis, en ook daar krijg je een startkorting. Een compleet overzicht van de reisalternatieven en de speciale acties is te vinden op www.amsterdambereikbaar.nl/pietheintunnel.

Kom naar de Blij dat ik deel-dag!

Steeds meer Amsterdammers kiezen voor deelvervoer, het is snel, schoon, simpel en vaak goedkoper. Kom zaterdag 9 oktober tussen 12 en 15 uur* langs op de Blij dat ik deel-dag in Oost en ervaar zelf de vele voordelen van deelvervoer, ook als alternatief voor de Piet Heintunnel. De locatie is het parkeerterrein van het Sportfondsenbad op de Oranje Vrijstaatkade/hoek Nirwana in Oost. Samen met de verschillende aanbieders beantwoorden we jouw vragen en helpen we bij het maken van de juiste keuzes.

*  Onder voorbehoud van de coronamaatregelen. Volg de actuele informatie op de website van de Gemeente Amsterdam.

Modaliteiten
Auto
Fiets
Tram