Neem het openbaar vervoer tijdens de sluiting van de Piet Heintunnel

Door de coronapandemie moeten wij helaas weer meer thuis werken. Slecht weer en kortere dagen geven meer drukte op de weg. Dat geeft extra hinder nu de Piet Heintunnel dicht is. Als je toch naar werk moet, pak dan niet de auto maar ga bijvoorbeeld met het openbaar vervoer. Er worden dan ook een aantal acties aangeboden om dit makkelijker te maken.

Reizen met het openbaar vervoer

 

 

 

 

 

 

 


GVB-dagkaart voor 1 euro

Tram 26 rijdt tussen Amsterdam Centraal en IJburg en blijft tijdens het werk gewoon door de Piet Heintunnel rijden. De GVB en de Gemeente Amsterdam bieden samen een mooie actie: voor maar 1 euro een GVB-dagkaart in plaats van 8,50 euro. Daarmee kun je een periode van 24 uur reizen met lijn 26 en met alle andere trams, bussen en metro’s van GVB.

Pak eens de trein

Reizen met de trein kan ook. Zeker als je in Amsterdam Centrum of Oost moet zijn. Neem de trein naar Amsterdam Centraal, Amsterdam Amstel of Amsterdam Muiderpoort en reis daarna voordelig verder met een OV-fiets, deelfiets of deelscooter, en andersom. Of stap over op ander openbaar vervoer, zoals metro, tram of bus.

Voordelig parkeren op een P+R

Parkeer op een P+R als je echt met de auto wilt reizen. Vanaf de A1 of A2 parkeer je voordelig en handig bij P+R Zeeburg (I, II en III) en reis je verder met tram 26. Kom je vanaf de A1 of A10 Noord, dan parkeer je bij P+R Noord of P+R Boven ‘t Y. Vanaf hier reis je verder met metro 52 (de Noord/Zuidlijn). Op werkdagen na 10.00 uur, in het weekend en op feestdagen kost een P+R-parkeerkaart 1 euro. Bij inrijden op werkdagen vóór 10.00 uur is dat 8 euro.

Bron: Gemeente Amsterdam

Modaliteiten
Auto
Bus
Fiets
Tram
Trein