Omvangrijke werkzaamheden bij station Amsterdam Centraal & Sloterdijk

In het weekend van 6 en 7 november werkt ProRail weer intensief op twee locaties in Amsterdam. Rondom station Amsterdam Centraal (locatie: Dijksgracht) en ook bij station Amsterdam Sloterdijk. Het aantal reizigers groeit. Ook moet er ruimte blijven voor het goederenvervoer – nu en in de toekomst. Daarom gaan we de komende jaren het monumentale Amsterdam centraal én de spoorinfrastructuur rondom het station grondig aanpassen. Zodat het straks weer geschikt is om alle reizigers en treinen goed te kunnen bedienen.

Reizigers belevingsonderzoek 2021


Werkzaamheden weekend 9 en 10 oktober

Bij de Dijksgracht werd in het weekend van 9 en 10 oktober een tijdelijke hulpbrug gebouwd. Deze hulpbrug biedt vanaf mei 2022 toegang tot een bouwterrein waar gebouwd gaat worden aan een vrije kruising. Zo kunnen treinen straks elkaar passeren zonder te wachten. Voor de tijdelijke hulpbrug (ter hoogte van het Inntel hotel) worden damwanden aangebracht, waarvoor palen in de spoorbaan worden getrild.

Ook op station Sloterdijk bracht ProRail vier nieuwe wissels aan en paste de perrons aan. Er werd een laaggelegen perron van 60 meter verschoven. Dit zorgt voor een betere spreiding van reizigers bij de stijgpunten over het hele perron en het ontlast de stijgpunten richting de hal.

Vervolg werkzaamheden: 6 en 7 november

Komend weekend gaan we twee wissels in het spoor brengen. Het spoor tussen de twee wissels wordt dan vernieuwd. In het weekend van zaterdag 6 november (vanaf 01:00 uur ’s ochtends) tot en met maandagochtend 8 november (05:00 uur) rijden er geen treinen via station Amsterdam Sloterdijk.

De dienstregeling is aangepast van, naar en via Amsterdam Centraal. Maak gebruik van de aangepaste dienstregeling, omreisroute, metro of bussen.

Ga je naar de klimaatmars?

Door te verwachten drukte naar Amsterdam en werkzaamheden rond Amsterdam adviseren wij eerder op reis te gaan. Reis naar Schiphol Airport en houd rekening met extra overstappen en drukke treinen. Plan je reis naar Schiphol Airport via Utrecht met de reisplanner.

IJtunnel zondag 7 november dicht

Op zondag 7 november sluiten we de IJtunnel om 16.00 uur af. De tunnel is gesloten van zondag 7 november 16.00 uur tot maandag 8 november 05.00 uur.

Verkeer wordt geadviseerd om te rijden via de Coentunnel of de Zeeburgertunnel. GVB-en Connexxion dagbussen rijden vanaf zondagavond rond 23.45 uur in Noord tot de pont op de Buiksloterweg. Het Buiksloterwegveer onderhoudt de verbinding met het Centraal Station. Nachtbussen rijden om via de Piet Heintunnel en Zuiderzeeweg of Ringweg A10.

Actuele reisinformatie

Voor actuele reisinformatie kijkt u op de reisplanner van de Nederlandse Spoorwegen: www.ns.nl

Bron: ProRail, Gemeente Amsterdam

Modaliteiten
Trein
Projecten
Station Sloterdijk
Vernieuwen Amsterdam Centraal