Zeeburgerdijk: afsluiting

Van 8 januari t/m 15 maart is de Zeeburgerdijk vanaf de kruising met de Pontanusstraat/Zeeburgerstraat tot aan de Panamalaan afgesloten voor auto's in beide richtingen. 

Werkzaamheden

Er zijn werkzaamheden aan de trambaan op de Zeeburgerdijk tussen de Mauritskade en de Panamalaan. Ook worden de tramhaltes Pontanusstraat geschikt voor gehandicapten. Aan de kruising van de Zeeburgerdijk met de Borneostraat en Celebesstraat worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de riolering. Op de kruising van de Mauritskade met de Zeeburgerdijk worden stoplichten aangepast.

Omleidingen

Auto- en vrachtverkeer: De Zeeburgerdijk is vanaf de kruising met de Pontanusstraat/Zeeburgerstraat tot aan de Panamalaan afgesloten voor autoverkeer in beide richtingen. Er is een omleiding via de Linnaeusstraat, de Wijttenbachstraat, Insulindeweg en de Molukkenstraat. Autoverkeer vanaf de Zeeburgerstraat kan wel rechtsaf de Mauritskade op. De Roomtuintjes blijven bereikbaar via de Pontanusstraat.

Fietsers: Het noordelijke fietspad op de Zeeburgerdijk blijft bereikbaar. Het zuidelijke fietspad wordt afgesloten; fietsers volgen een omleiding via het Zeeburgerpad. Fietsverkeer op de kruisingen worden om het werk geleid.

Voetgangers: De trottoirs aan weerszijden van de Zeeburgerdijk blijven gewoon bereikbaar. Voetgangers kunnen de Zeeburgerdijk oversteken ter hoogte van de Pontiusstraat en onder het viaduct.

Cluster
Alle werkzaamheden in Amsterdam Oost
Modaliteiten
Auto
Lopend
Fiets
Projecten
Zeeburgerdijk: afsluiting