Heb je gevonden wat je zocht?

Geef jouw mening

Deelvervoer, iets voor jou?

Deelvervoer is vaak goedkoper, sneller, duurzamer en ook nog eens goed voor de luchtkwaliteit. Bovendien bespaart het parkeerruimte op straat. Ruimte voor voet- en fietspaden en meer groen om te ontspannen en te spelen. Daarom delen dus!

 
Icoon Deelmobiliteit-mensen_met_bakfiets

Veel te kiezen

Dagelijks komen er deelvoertuigen bij in Amsterdam. Als het mooi weer is, pak je de deelfiets of de elektrische deelbakfiets wanneer je iets of iemand wilt vervoeren. Wanneer je verder weg reist, kun je de deelscooter nemen of een deelauto pakken wanneer het regent. De keuze is aan jou. Deelvoertuigen wordt bijvoorbeeld veel gebruikt door Amsterdammers die willen besparen op de kosten van het bezit van een privéauto. Deze staat meestal het grootste deel van de tijd stil. Deelvervoer draagt naast het besparen op kosten van het bezitten van een eigen auto bij aan een leefbare en duurzame stad. Zoek een BuurtHub of bekijk het gehele aanbod aan deelvervoer en vind een (elektrisch) deelvoertuig bij jou in de buurt!

deelauto_mywheels
Deelscooter_check

Sneller door Amsterdam

Met tweewielers ben je meestal sneller op je bestemming in de stad dan met de auto; de wegen zijn klein, er zijn geen parkeerplekken, de fiets- en voetganger heeft voorrang en het is druk op de weg. Tot slot gaat de maximumsnelheid voor auto’s op 80% van de wegen vanaf 8 december naar 30 kilometer per uur. Een deel(bak)fiets of deelscooter is dus veel efficiënter. Let daarbij wel op dat je de deelscooter of deel(bak)fiets zo parkeert dat niemand er last van heeft.

Toch een auto nodig?

  • Deelauto met vaste parkeerplek: je hoeft bij terugkomst dus nooit te zoeken naar een plek.
  • Free-floating deelauto’s: je hebt geen parkeerkosten en je mag ze overal in de stad oppikken en achterlaten. Soms zelfs in andere steden. Hoe handig is dat!

Duurzame stad

Deelvervoer speelt een grote rol in het streven naar een duurzamere samenleving in Amsterdam. Elektrische deelvoertuigen verminderen de uitstoot van schadelijke stoffen, waardoor de luchtkwaliteit in de stad verbetert. Deze verschuiving naar duurzame mobiliteit draagt niet alleen bij aan een gezonder milieu maar stimuleert ook bewustwording bij de inwoners van Amsterdam over hun impact op het klimaat. Deelvervoer is daarmee niet alleen handig voor het dagelijkse gemak, maar ook een positieve stap richting een duurzamere toekomst voor de stad.

 

Cargoroo_deelbakfiets

Handige links

Deelfiets Amsterdam Bereikbaar

 

Deelbakfiets

  • Cargoroo - 110 elektrische buurtbakfietsen in Oost en Rivierenbuurt

Deelfiets:

  • Donkey Republic - 800 (waarvan ongeveer 200 elektrisch) in Oost, Zuid en de Westlijn van de metro
E-scooter

 

Deelscooter

  • Felyx - 385 elektrische scooters
  • Check - 385 elektrische scooters
Deelmobiliteit auto Amsterdam Bereikbaar

 

Deelauto

Deelauto’s met een vaste standplaats:

Elektrische deelauto’s met een breder servicegebied:

  •  
Deelmobiliteit auto Amsterdam Bereikbaar

 

Deelauto in Weesp

Bewoners van Weesp kunnen gebruik maken van:

  •