Deelvervoer, iets voor jou?

Het aantal fietsen, scooters en auto’s in Amsterdam neemt toe. Dat zorgt voor steeds meer drukte op de weg. Als we deze voertuigen met elkaar delen, dan worden ze beter benut, zijn er minder nodig en ontstaat er meer ruimte op straat. Bovendien is deelvervoer duurzaam en verhoogt het de bereikbaarheid.

 
Deelmobiliteit

Veel te kiezen

Dagelijks komen er deelvoertuigen bij in Amsterdam. Als het mooi weer is pak je de OV-fiets, heb je haast de scooter, en als je wat verder weg moet neem je een deelauto. De keuze is aan jou. Deelvoertuigen worden vaak gebruikt voor woon-werkverkeer en dagjes Amsterdam, bijvoorbeeld door vanaf een station een deelfiets te nemen. Of denk aan een elektrische deelbakfiets, handig wanneer je een zware wasmachine moet verplaatsen. Zoek een BuurtHub en vind elektrisch deelvervoer bij jou in de buurt.

Deelauto | Amsterdam Bereikbaar.jpg
Deelscooter | Amsterdam Bereikbaar.jpeg

Amsterdam experimenteert

De deelauto is al erg succesvol. Met experimenten kijken we de aankomende twee jaar of dit ook geldt voor deelfietsen en deelscooters. Om reizigers soepel van A naar B te helpen, werkt Amsterdam Bereikbaar samen met verschillende aanbieders van deelvoertuigen. We zijn onder andere partner van Felyx en Check, twee aanbieders van elektrische deelscooters.

Contact

Wil je meer informatie over Amsterdam Bereikbaar? Heb je suggesties of opmerkingen neem dan contact met ons op door te mailen naar bereikbaar@amsterdam.nl 

Elektrische deelauto | Amsterdam Bereikbaar.jpg