Slimmer reizen

Reis je naar of door Amsterdam? Om te zorgen dat je snel van A naar B kunt, helpen we je op weg met handige tips. Zo houden we de stad samen bereikbaar.

Handige tips

E-scooter

Probeer een elektrische deelscooter

Pak een e-scooter van Felyx of Check. Vliegensvlug. Super gaaf.
OV fiets

Fiets verder met OV-fiets

OV-fiets is de makkelijke huurfiets voor het laatste stukje van je reis. Als je aankomt op het station, huur je snel en eenvoudig een OV-fiets om naar je afspraak te fietsen. Het abonnement is gratis en je betaalt € 3,95 per OV-fietsrit tot 24 uur. Je vindt OV-fiets bij stations, bus- of metrohaltes en P+R-terreinen.
P+R Zeeburg | Amsterdam Bereikbaar.jpg

Gebruik een P+R

Parkeer bij een P+R-locatie aan de rand van de stad en reis gemakkelijk met het openbaar vervoer naar het centrum.
Reizen in tijden van Corona | Amsterdam Bereikbaar

Reizen in tijden van Corona


De overheid adviseert om zo veel mogelijk thuis te werken en alleen uitstapjes in de buurt te maken. Het kan natuurlijk zijn dat je toch naar een bestemming in Amsterdam moet. We zetten op een rij waar je dan op moet letten.
Thuiswerken-Amsterdam Bereikbaar

Werk thuis, als het kan

Vinden er werkzaamheden plaats op de route naar je werk? Als je baan het toelaat, kun je overwegen om vaker vanuit huis te werken. Ook een andere locatie bij jou in de buurt kan uitkomst bieden, bijvoorbeeld een café of bibliotheek.
NS trein mijd de spits- Amsterdam Bereikbaar

Mijd de spits

Om files of druk OV te mijden, is het handig om op andere tijdstippen te reizen. Werk bijvoorbeeld het eerste uur thuis of in een koffiezaak bij de school van je kinderen. Of kies een werkdag waarop je niet de auto pakt, maar de fiets.
NS-app | Amsterdam Bereikbaar

Reis slim met de NS-app

Je plant je reis van deur tot deur in de NS-app. Die zit vul nuttige functionaliteiten, zoals de OV-fiets check. Zijn er nog fietsen beschikbaar op je aankomststation? De reisadviezen zijn altijd up-to-date. Zo sta je nooit voor verrassingen.
Seintje Amsterdam Bereikbaar.jpeg

Regel een Seintje

Tijdig op de hoogte zijn van omleidingen op je favoriete OV-lijnen? Het GVB geeft je een Seintje. Vul je vaste routes in via mijn GVB of de mijn GVB-app en je krijgt vanzelf bericht als er werkzaamheden op jouw route zijn. 
flickbike | Amsterdam Bereikbaar.jpeg

Pak de deelfiets

Rijdt overal tussendoor op je tweewieler.
Amaze app | Amsterdam Bereikbaar

Flexibel reizen

Als de zon schijnt met de (deel)fiets en de volgende dag met de tram? Met de mobiliteit-app van Amaze Mobility kies je eenvoudig wat er op dat moment voor jou het beste uitkomt. Alle vervoerders in 1 app én plannen en betalen vanuit de app. Je hebt geen OV-chipkaart meer nodig. Heel gemakkelijk. Reis jij met ons mee?

Heb je een vraag?

Wil je meer informatie over Amsterdam Bereikbaar? Heb je suggesties of opmerkingen neem dan contact met ons op door te mailen naar bereikbaar@amsterdam.nl 

Als ik moet omreizen, hoe kan ik mijn reis dan het beste plannen?

NS en GVB raden reizigers aan om kort voor vertrek hun reis te plannen in de Reisplanner of App voor een actueel reisadvies.
Deze informatie voor treinreizigers staat kort voor vertrek vermeld op:

Wie zitten er achter Amsterdam Bereikbaar?

Amsterdam Bereikbaar is een samenwerkingsverband tussen vijf grote infrapartners: Gemeente Amsterdam, ProRail, Provincie Noord-Holland, Rijkswaterstaat en de Vervoerregio Amsterdam. Daarnaast is NS als spoorvervoerder aangesloten en Breikers, voor de verbinding met werkgevers.

Waar kan ik terecht met klachten over overlast?

Met vragen en klachten over de werkzaamheden kun je straks op verschillende plekken terecht. Als het gaat over de dienstregeling van het openbaar vervoer, kun je je tot NS of GVB  richten. Klachten over de bouwwerkzaamheden kun je doorgeven aan het betreffende project of aan de gemeente Amsterdam