De Piet Heintunnel gaat vrijdag 20 januari rond 21.00 uur weer open. Amsterdammers bedankt voor uw geduld!

De tunnel is klaar voor de toekomst. Alle technische installaties vervangen, de plafonds bij de ingang van de tunnel hebben een hittebestendige laag gekregen, de vluchtdeuren vernieuwd en het asfalt van de weg is vervangen. Ook heeft de Piet Heintunnel als eerste van de Amsterdamse wegtunnels een nieuwe bediening, bewaking en besturing gekregen, die uitvoerig is getest en waarvoor verkeersleiders zijn opgeleid.

Lastige klus

Al deze verschillende werkzaamheden moesten op elkaar afgestemd worden en waren technisch uitdagend. Ook het feit dat tram 26 is blijven rijden maakte dat de renovatie niet eenvoudig was. Het werk werd ook nog eens bemoeilijkt en vertraagd door corona. In die periode moesten we tijdens de werkzaamheden 1,5 meter afstand van elkaar houden. Door al deze factoren bij elkaar heeft de renovatie drie maanden langer geduurd dan gepland.

Nog even geduld

Ook waren de laatste loodjes de afgelopen maanden het zwaarst, zeker voor de Amsterdammers waar de sluiting van de Piet Heintunnel voor overlast zorgde. Inmiddels voldoet de tunnel weer volledig aan de wet. Komende dagen worden de kruispunten bij de tunnel aangepast, zodat de tunnel vrijdagavond rond 21.00 uur veilig open kan. 

Bedankt Amsterdammers

De bewoners, automobilisten en alle andere reizigers worden bedankt voor de medewerking tijdens de langdurige sluiting van de tunnel. Dat veel automobilisten kozen voor een reisalternatief zoals de fiets, een deelscooter of het ov, hielp om de verkeersoverlast te beperken. Ook als de tunnel weer open is, zijn die natuurlijk nog steeds een snel en duurzaam alternatief voor de auto.

bron: Gemeente Amsterdam

Cluster
Alle werkzaamheden in Amsterdam Oost
Alle werkzaamheden in Amsterdam Centrum
Alle werkzaamheden in Amsterdam Noord
Alle werkzaamheden in Amsterdam Zuid
Modaliteiten
Auto
Bus
Fiets
Metro
Tram
Trein