Informatie en tips over reizen door Amsterdam

Wegen, sporen, bruggen: in Amsterdam wordt altijd wel ergens aan gewerkt. Voor reizigers kan dit hinder opleveren. Amsterdam Bereikbaar wil reizigers daarom zo goed mogelijk informeren over alle werkzaamheden én tips geven om slimmer te reizen. Op www.amsterdambereikbaar.nl vind je vanaf nu welke werkzaamheden je kunt verwachten op jouw route.

asfalteren dag en nacht


Amsterdam bereikbaar wil via de nieuwe reizigerswebsite een overzicht geven van alle werkzaamheden aan weg en spoor in en om Amsterdam.

Bereikbaarheidsagenda

Op de site is een ‘bereikbaarheidsagenda’ te vinden. Deze vind je door op de homepage de button ‘Stel je reisprofiel in’ aan te klikken. Hier vul je in hoe en waarmee je door de stad wilt reizen. Je krijgt vervolgens te zien op welke dagen werkzaamheden gepland staan op jouw route en hoeveel hinder je daarvan kunt verwachten.

Tips om slimmer te reizen

Je kunt op de website ook informatie vinden over ‘reisalternatieven’: andere opties om door de stad te reizen. Soms is het namelijk slimmer om van A naar B te reizen met bijvoorbeeld ‘deelvervoer’ zoals elektrische scooters en bakfietsen, deelauto’s en OV-fietsen. De site bundelt de informatie hierover en biedt handige tips.

Amsterdam Bereikbaar

Amsterdam Bereikbaar is een samenwerkingsverband tussen vijf grote infrapartners in de regio Amsterdam: gemeente Amsterdam, Rijkswaterstaat, ProRail, provincie Noord-Holland en Vervoerregio Amsterdam. Daarnaast is NS als spoorvervoerder aangesloten en Breikers, voor de verbinding met werkgevers. Door deze organisaties met elkaar te verbinden en samenwerking makkelijker te maken, werken we met elkaar aan één doel: zorgen dat reizigers zo min mogelijk hinder ervaren van werkzaamheden aan weg en spoor.

Cluster
Alle werkzaamheden in Amsterdam Zuid
Modaliteiten
Auto
Bus
Fiets
Metro
Tram
Trein