Slimmer de stad uit tijdens sluiting Piet Heintunnel

Nu de Piet Heintunnel dicht is voor renovatie bieden we reizigers slimme alternatieven. Zowel voor reizigers binnen Amsterdam of die naar Amsterdam komen, als voor reizigers die de stad uitgaan: ook zij kunnen gebruik maken van specifieke acties en oplossingen.

Fietser bij de afgesloten Piet Heintunnel


Op de fiets naar het station

Als het kan, blijft het beste advies de auto te laten staan. Pak voor het eerste deel de stad uit de fiets of OV-fiets naar een treinstation. Voor afstanden die met een gewone fiets te groot zijn, kun je een e-bike of elektrische deelscooter gebruiken. Er zijn kortingsacties waarmee het uitproberen van deze tweewielers extra aantrekkelijk wordt. Met de fietsapp Toogethr Cycles spaar je punten per gefietste kilometer rond de Piet Heintunnel. Die punten verzilver je bij bijvoorbeeld Bol.com of doneer je aan een goed doel bij jou in de buurt.

De trein in

Reis vervolgens de stad uit met de trein, dat is een duurzame, snelle en makkelijke manier van vervoer. Neem de trein vanaf bijvoorbeeld Amsterdam Centraal, Amsterdam Amstel of Amsterdam Muiderpoort. Eenmaal aangekomen op je bestemming, reis je weer voordelig verder met een OV-fiets of deelscooter. Of je stapt over op ander openbaar vervoer, zoals de metro, tram of bus.

Apps helpen je verder

Met de mobiliteitsapp Amaze Mobility kan je vooraf je route van deur tot deur uitstippelen. Niet alleen om je autorit te plannen, je koopt via Amaze ook je e-ticket voor het openbaar vervoer. En je kan deelvervoer reserveren en direct betalen, zoals een deelauto of deelscooter. Allemaal om je reis zo eenvoudig mogelijk te maken.

Wegverkeer wordt tijdens de sluiting van de Piet Heintunnel omgeleid via de IJtunnel (S116) of de Gooiseweg (S112). Tegenwoordig helpen ook verschillende navigatieapps zoals Google Maps, Waze en Flitsmeister je snel verder met actuele verkeersinformatie, van omleidingsroutes tot files.

Modaliteiten
Auto